Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Lainaa 30 000€

Jos olet ottamassa lainaa 30000 euroa, lue vinkkimme ennen lainahakemuksen tekemistä. Koska kyseessä
on melko suuri laina, huolellinen lainavertailu ja suunnittelu voivat auttaa säästämään pitkän pennin.

fino

Lendo

www.lendo.fi
Lendo lainat
TV:stä tuttu, kotimainen lainapalvelu Lendo tarjoaa sinulle nyt lainaa 500 eurosta aina 40 000 euroon saakka ja maksuttoman kilpailutuksen.
 • Lainaa

  500-5000€

 • Maksu-aika

  1-15 vuotta

 • Tod. vuosikorko

  8–27%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  Tunneista päiviin

Komplettbank

komplettbank.fi
komplettbank lainat
Komplett Bank myöntää joustoluottoa jopa 50 000€. Ei määriteltyä laina-aikaa – maksa takaisin joustavasti haluamassasi tahdissa.
 • Lainaa

  1000-50 000€

 • Maksu-aika

  N/A

 • Tod. vuosikorko

  8,04 - 25,05%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  Samana päivänä

Banknorwegian

banknorwegian.fi
BankNorwegian lainat
Bank Norwegianilta voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa aina 50 000€ asti. Saat lainalle joustavasti maksuaikaa - jopa 15 vuotta.
 • Lainaa

  1000-50 000€

 • Maksu-aika

  1-15 vuotta

 • Tod. vuosikorko

  6,99%-19.99

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  1-2 arkipäivässä


Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Etsi edullisin 30 000 laina netistä

30 000 euroa voi auttaa saavuttamaan unelman omasta asunnosta tai makeasta autosta. Sen turvin voi myös laittaa olemassa olevan oman kodin uuteen uskoon: laina riittää mittavaankin remonttiin. 

Mihin lainaa sitten tarvitsetkin, suurempien nettilainojen etu on se, että niitä varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Summan käyttökohdetta ei tarvitse myöskään lainantarjoajalle selvittää. Hyviin puoliin kuuluu sekin, että sekä hakeminen että hakemuksen käsittely tapahtuvat viiveettä, eikä vastauksia tarvitse odottaa.

On kuitenkin tärkeää ottaa erilaisia laina- ja luottoratkaisuja punnitessaan huomioon se, että perinteiset pankkilainat tulevat edullisemmiksi kuin vakuudettomat lainat.

Koska vakuudeton laina edustaa lainantarjoajalle riskiä, etenkin suurten summien kohdalla keskeisessä asemassa on lainaa hakevan työtilanne. Niiden kohdalla ehto lainan saamiselle on siis vakaa työpaikka, ja tarpeeksi suuri palkka. Lainaa hakiessa nämä tiedot täytyy pystyä myös lainantarjoajalle selvittämään, usein erilaisten liitteiden avulla.

Jos arvelet tulojesi riittävän 30000 euron lainan nostamiseen, lainavertailu auttaa selvittämään mikä on omia tarpeitasi parhaiten vastaava ja edullisin vaihtoehto lukuisten lainatarjoajien joukosta.

Vakuudeton laina 30000 euroa – huomioi seuraavat seikat ennen lainahakemuksen tekemistä.

Jos luet tätä tekstiä, olet todennäköisesti jo arvioinut, että tarvitset lainaa 30000 euron verran ja se on sopiva laina sinulle. On kuitenkin vielä hyvä tarkastella summaa ennen lainahakemuksen tekemistä. Mikäli voit rahoittaa osan menoista säästöilläsi tai tuloillasi, niin kannattaa tehdä. Lainan voi myös saada edullisemmin, mikäli sen ottaa toisen henkilön kanssa. Jos siis lainalla on tarkoitus rahoittaa perheen yhteisiä hankintoja, on hyvä pohtia jos sen voisikin ottaa yhdessä puolison kanssa.

Lainan määrää arvioidessa kannattaa myös selvittää tarkasti kuinka paljon rahaa tarvitset. Liian suuren lainan ottaminen varmuuden vuoksi ei ole taloudellista. Niukka laina voi puolestaan ajaa ottamaan lisää erilaisia lainoja, mikä ei myöskään ole kestävä ratkaisu.

Toinen tärkeä, harkiten tehtävä päätös on lainan takaisinmaksuaika. Koska kyseessä on suuri laina, maksuaikaakin on saatavilla useaksi vuodeksi – tyypillisesti yli kymmeneksi. Kuukausittaisten lyhennysten määrä kannattaa mitoittaa niin, että ne eivät kiristä taloutta liian tiukalle. Toisaalta mitä ripeämmin lainan maksaa pois, sitä edullisemmaksi se tulee.

Jos ottaa vakuudeton laina 30000 euron edestä on ratkaisusi, kannattaa myös tutustua vakuutuksiin, joita lainanottajille on tarjolla. Ne pelastavat tilanteen esimerkiksi silloin, jos joudut työttömäksi tai jostain muusta syystä lyhennyksiä on vaikea maksaa. Joihinkin lainatarjouksiin sisältyy myös vuosittainen lyhennysvapaa kuukausi. Maksuvapaa kuukausi voi myös olla maksullinen vaihtoehto.

Parhaan lainatarjouksen löydät lainavertailun avulla

Lainojen vertailuun kannattaa myös käyttää aikaa. Lainoja vertaillessa on hyvä huomioita erilaiset lainaan liittyvät kulut ja maksut. Todellinen vuosikorko kertoo lainan todellisen hinnan: siihen sisältyvät sekä kuukausimaksut, korot että avaus- ja muut mahdolliset maksut ja palkkiot. Sen ilmoittaminen on myös pakollista.

On myös hyvä tutustua lainantarjoajaan tarkemmin, vaikka vertailussa onkin mukana jo lähtökohtaisesti luotettavia tahoja. Luotettavuuteen viittaa esimerkiksi se, että kaikki tiedot ovat selvästi esillä ja helposti saatavilla.

Hakijan puolestaan täytyy myös olla luotettava, joten maksuhäiriöitä ei lainan hakijalla sovi olla. Yleensä lainaa 30000 euron verran haettaessa on oltava yli 20-vuotias, joissain tapauksissa riittää 18 vuoden ikä. Ulkomailla asuvat eivät normaalisti saa lainaa suomalaisilta lainantarjoajilta.

Lainahakemuksen tekeminen on prosessin viimeinen vaihe. Hakemuksen täyttäminen on helppoa, ja normaalisti myös kaikki liitteet voi lähettää sähköisesti. Kun hakemus on lähetetty, se käsitellään pikaisesti, joten hakemuksen voi tehdä lyhyelläkin aikataululla ennen rahan tarvetta. Jos päätös on myönteinen, 30000 laina on käytössäsi nopeasti.