Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Lainaa 20 000€

Etsitkö mahdollisimman edullista lainaa 20000 euron verran? Halvan lainan löytää parhaiten vertailemalla
erilaisia lainatarjouksia. Parhaimmillaan vertailun avulla voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja.

fino

Lendo

www.lendo.fi
Lendo lainat
TV:stä tuttu, kotimainen lainapalvelu Lendo tarjoaa sinulle nyt lainaa 500 eurosta aina 40 000 euroon saakka ja maksuttoman kilpailutuksen.
 • Lainaa

  500-5000€

 • Maksu-aika

  1-15 vuotta

 • Tod. vuosikorko

  8–27%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  Tunneista päiviin

BigBank

www.bigbank.fi
BigBank lainat
Bigbankilta saat vakuudettomat kulutusluotot ja yhdistelylainat. Hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa voit saada suuremman lainan.
 • Lainaa

  2000-40 000€

 • Maksu-aika

  6-120kk

 • Tod. vuosikorko

  8,9%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  1-2 arkipäivässä

Banknorwegian

banknorwegian.fi
BankNorwegian lainat
Bank Norwegianilta voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa aina 50 000€ asti. Saat lainalle joustavasti maksuaikaa - jopa 15 vuotta.
 • Lainaa

  1000-50 000€

 • Maksu-aika

  1-15 vuotta

 • Tod. vuosikorko

  6,99%-19.99

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  1-2 arkipäivässä

Komplettbank

komplettbank.fi
komplettbank lainat
Komplett Bank myöntää joustoluottoa jopa 50 000€. Ei määriteltyä laina-aikaa – maksa takaisin joustavasti haluamassasi tahdissa.
 • Lainaa

  1000-50 000€

 • Maksu-aika

  N/A

 • Tod. vuosikorko

  8,04 - 25,05%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  Samana päivänä


Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Näin valmistaudut 20000 euron lainan ottamiseen

Haaveilit sitten kaikkien aikojen hääjuhlista, unelmien lomamatkasta tai uudesta sisustuksesta, 20000 euron lainan avulla voi tehdä toiveistasi totta. 20000 eurolla voi myös tehdä erilaisia elämänlaatua kohentavia hankintoja, kuten satsata autoon tai vaikkapa harrastuksiin.

Mihin lainaa sitten tarvitsetkin, nettilaina on perinteistä pankkilainaa mutkattomampi ratkaisu. Lainaa voi hakea kaikessa rauhassa kotoa käsin, ja vastauksenkin saa nopeasti. Ja mikä parasta: kun olet tehnyt päätöksen hakea lainaa, täyttänyt hakemuksen ja saanut myönteisen vastauksen, saat rahasumman käyttöösi lähes välittömästi. Aikaa ei hupene odotteluun, ja pääset toteuttamaan unelmiasi viiveittä.

Ennen lainavertailun tekemistä netissä on kuitenkin hyvä käyttää aikaa lainasumman ja takaisinmaksuajan hahmotteluun. Selvitä huolellisesti, minkälaisen summan tarvitset. Liian suuri laina tulee kalliiksi, alimitoitettu laina voi puolestaan pilata suunnitelmat. 20000 euron lainan ottaminen on merkittävä taloudellinen ratkaisu, joka vaikuttaa elämääsi pitkään. Siksi päätös kannattaa tehdä harkiten ja huolellisesti.

Takaisinmaksuaika on lainasumman jälkeen tärkein päätös. Se nimittäin määrittelee, kuinka paljon kuukausituloistasi menee lainalyhennyksiin. 20000 laina on niin suuri, että sen takaisinmaksuaika on tyypillisesti useita vuosia, yli kymmenenkin vuotta. Näin kuukausittaiset maksusummatkin vaihtelevat maksuajan mukaan merkittävästi.

On hyödyllistä laskea tarkkaan kuukausittaiset tulosi ja menosi. Niin saat selville, minkälainen lyhennyssumma on sinulle sopivin kun otat lainaa 20000 euroa. Vaikka nopea takaisinmaksu tuleekin edullisesti, ei talouttaan kannata ajaa liian tiukalle. Se synnyttää riskejä, sillä silloin taloutesi ei jousta yllättävien kulujen kohdalle sattuessa. On tärkeää valita lyhennyssumma, jonka pystyt ongelmitta maksamaan, sillä maksamatta jättäminen tulee aina kalliiksi.

Voit turvata selustasi valitsemalla sellaisen lainan, johon sisältyy tai johon voi maksua vastaan varata lyhennysvapaita kuukausia. Jos kuluja on jonain kuukautena tavallista enemmän, voit varautua siihen käyttämällä maksuvapaan kuukauden.

Lainavakuutus on toinen tapa taata, että lainasta ei koidu ongelmia esimerkiksi työttömyyden tai tapaturman osuessa kohdalle. Lainavakuutus vaikuttaa lainan hintaan, joten on tärkeää vertailla vakuutusten hintaa jos koet sellaisen tarvitsevasi.

Tarvitsetko lainaa 20000 ilman vakuuksia? Netissä lainojen vertailu käy helposti.

Lainavertailu on avain edullisen lainan löytämiseen. Saat näkyviin samaan aikaan useita eri tarjouksia ja voit nopeasti vertailla niitä. Kiinnostavimpiin vaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti. Kiinnitä huomiota erilaisiin kuluihin, maksuihin ja palkkioihin. Tyypillisiä maksuja ovat esimerkiksi avausmaksu.

Selvitä myös, mitä luotonantaja veloittaa esimerkiksi eräpäivän siirtämisestä tai muistutuskirjeen lähettämisestä. Jos nämä maksut ovat kovin korkeita, kannattaa vertailun vuoksi tutustua muiden lainantarjoajien perimiin lisämaksuihin.

Suurempaa lainaa otettaessa kannattaa selvittää myös lainan todellinen vuosikorko. Siihen nimittäin sisältyvät korkojen ja kuukausimaksujen lisäksi muutkin lainan kulut. Se siis kertoo nimensä mukaisesti sen todellisen hinnan.

Ennen kuin haet lainaa 20000 euron verran, kannattaa huomioida muutama seikka:

 • Luotonantajat vaativat hakijalta vähintään 18 vuoden ikää. Yleensä alaikäraja on kuitenkin 20 tai enemmänkin.
 • Laina annetaan normaalisti vain useamman vuoden ajan Suomessa vakituisesti asuneelle henkilölle.
 • Maksuhäiriöitä omaavat henkilöt eivät voi lainaa saada.

Suurehkon, vakuudettoman lainan kohdalla hakijalta vaaditaan myös tasaisia, tarpeeksi suuria tuloja. Se vähentää luotonantajan riskiä vakuudettoman lainan kohdalla. Lainan mitoittaminen omien tulojen mukaan on tietenkin myös hyödyllistä lainaajan kannalta, sillä se on paras tapa torjua erilaisia lainaan liittyviä riskejä.

Vakuudeton 20000 laina netistä

Lainahakemuksen tekemistä varten tarvitset tiedot hakemastasi summasta, kaavailemastasi takaisinmaksuajasta sekä tietoja tuloistasi ja menoistasi. Erilaiset vaaditut asiakirjat voi liittää hakemukseen sähköisesti, joten sekään ei viivytä lainahakemuksen tekemistä. Kun hakemuksen täyttää huolellisesti, lopullisen tarjouksen ja päätöksenkin saa nopeasti. Maltti on kuitenkin valttia: lue huolellisesti kaikki lainaan liittyvät asiakirjat, jotta voit nauttia harkiten tehdyn päätöksen suomasta turvasta ja ryhtyä toteuttamaan unelmiasi huoletta!