Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Bondora

Bondora tarjoaa vakuudettomat kulutusluotot 10 000€ saakka ilman piilokuluja. Saat lainalle joustavasti maksuaikaa 3-60kk.
 • Lainaa

  500-10000€

 • Maksu-aika

  3-60kk

 • Luvattu korko

  alkaen 9,83%

 • Info Icon

  Rahaa tilillä

  1-3 arkipäivässä

Mikä joustoluotto on?

Joustoluotto on helppo ja kätevä tapa saada käyttöön lisää rahaa juuri silloin, kun sitä tarvitset. Määrältään tämä lainamuoto on yleensä 50-3000€, ja voit käyttää rahat esimerkiksi hätätilanteissa, muiden lainojen yhdistämiseen tai ostosten tekemiseen. Mikä parasta, maksat korkoa vain nostamastasi rahamäärästä koko luottomäärän sijaan. Tutustu alla olevaan oppaaseemme ja ota selvää, onko joustoluotto sinulle sopivin lainamuoto.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotolla on monia etuja. Eräs sen hyvistä puolista on, että sinun ei tarvitse lähettää luottohakemusta aina, kun tarvitset rahaa. Kun luottohakemuksesi on hyväksytty, sinulle myönnetty luottomäärä on käytössäsi koko laina-ajan. Joihinkin joustoluottoihin on liitetty luottokortti, mikä tekee luoton nostamisesta vieläkin helpompaa.

Joustoluoton takaisinmaksu alkaa vasta luoton nostamisen jälkeen. Tämä on suuri etu moniin muihin lainamuotoihin verrattuna, sillä yleensä korko alkaa kertyä heti luoton myöntämisen jälkeen. Joustoluotto ei yleensä kerrytä kustannuksia ennen kuin asiakas on nostanut sen käyttöönsä.

Joustoluotto on oivallinen vaihtoehto pitkäaikaisten projektien rahoittamiseen. Sellainen voi olla esimerkiksi kodin remontointi tai vaikkapa onnettomuuden jälkeinen kuntoutus. Jos hoidat asiasi hyvin ja maksat eriä takaisin enemmän kuin nostat luottoa, maksat lopulta koko lainan takaisin. Nimensä mukaisesti joustoluotto on joustava lainamuoto, joten sinulla on todennäköisesti aina rahaa käytössäsi.

Joustoluoton joustavuus voi olla myös sen huono puoli, jos sinulla on ennestään paljon velkaa. Lainanottajat ajautuvat helposti loputtomaan nostojen ja lyhennysten kierteeseen, jossa he eivät koskaan saa koko lainaa maksettua takaisin. Joustoluotto ja sen kuukausittaisten lyhennysten määrä on usein sidottu vaihtuvaan korkoon ja nostetun luoton kokonaismäärään, joten lyhennyksen suuruus riippuu myös markkinatilanteesta.

Kun joustoluotto erääntyy, sinun täytyy maksaa takaisin koko summa aivan kuten muidenkin lainojen tapauksessa. Voit maksaa koko summan kerralla tai maksusopimuksen mukaisesti osissa. Muista, että maksettava summa on aina enemmän kuin nostamasi luoton määrä. On aina paras ratkaisu maksaa laina mahdollisimman nopeasti takaisin.

Joustoluottotarjousten vertailu

Jos olet kiinnostunut joustoluotosta, muista etsiä sinun tarpeitasi parhaiten vastaava lainatuote. Seuraavassa esittelemme joitakin asioita, joita kannattaa ottaa huomioon lainatarjouksia vertailtaessa:

 

 • Korko: Etsi aina laina, jonka korko on alhaisin. Korkoa maksetaan vain nostetusta luotosta. Joissakin tapauksissa voit asettaa joustoluoton vakuudeksi pantin, mikä automaattisesti laskee lainan korkoa.
 • Muut kulut: Muiden kulujen määrä ei aina esitetä yhtä selkeästi kuin koron määrä, joten ole tarkkaavainen. Joustoluottoa voidaan markkinoida lainavaihtoehtona, johon ei sisälly vuosimaksua, mutta joka kuitenkin sisältää tilin perustamismaksun sekä kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Listaa kaikki tarjouksessa esitetyt kulut ja huomioi ne lainan kokonaiskustannuksia laskiessasi. Voit käyttää lainojen vertailuun tältä sivustolta löytyvää vertailutaulukkoa.

 • Lainaehdot: Laina-aika voi olla määritelty lainaehdoissa tai vaihtoehtoisesti luottosopimus voi olla voimassa niin kauan kuin suoritat lyhennykset säännöllisesti ja viimeistään eräpäivänä.

Miksi joustoluotto olisi minulle sopiva vaihtoehto?

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto sekä lainanantajalle että lainanhakijalle. Lainanantajat eivät yleensä ole kiinnostuneita myöntämään kertalainoja, varsinkaan vakuudettomia. Lainanantajat hyötyvät joustoluoton kaltaisista lainamuodoista, sillä heidän kannaltaan on hyvä ratkaisu, ettei asiakas maksa lainaa kerralla takaisin. Jokaisen uuden lainan saamiseksi lainanhakija joutuu nimittäin käymään koko hakuprosessin uudelleen läpi. Joustoluotto on siksi hyvä ratkaisu sekä lainanantajan että sen ottajan kannalta, sillä lainaa voi nostaa käyttöönsä vain tarvittavan määrän.

Vaikka joustoluotto voidaan käyttää periaatteessa mihin tahansa, ei sitä ole tarkoitettu kertahankintojen tekemiseen. Joustoluottoa käytetään usein sellaisiin hankintoihin, joita varten muuten haettaisiin pankista laina.

Joustoluottoa voi käyttää tasoittamaan erilaisia kuukausittaisia kustannuksia ja menoja. Esimerkiksi yrittäjän täytyy usein odottaa pitkä aika palkkaa, ja kuukausitulot saattavat vaihdella. Tällöin joustoluotto voi auttaa kulujen maksussa, ja sen voi maksaa takaisin sovitun ajanjakson kuluessa.

Joustoluoton huonot puolet

Jotkut lainanantajat veloittavat joko vuosittaisen tai kuukausittaisen maksun joustoluotosta, vaikka et nostaisikaan rahoja heti käyttöösi. Kaikki rahoituslaitokset eivät kuitenkaan toimi näin, joten muista tutustua lainaehtoihin huolellisesti ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Joustoluottoa nostetaan epäsäännöllisessä aikataulussa, ja sen lyhennyserä saattaa vaihdella. Tämän vuoksi monilla lainanottajilla on vaikeuksia koron laskemisessa. Tämä voi aiheuttaa hämmennystä ja toisaalta myös johtaa odottamattoman korkeisiin maksueriin.

Joustoluottojen tyypit

Joustoluoton ottamisen syy vaihtelee lainanhakijan iästä, elämäntilanteesta ja taloudellisesta asemasta riippuen. Joustoluotto sopii budjettivajeen paikkaamiseen, äkillisten sairaskulujen maksamiseen tai muuhun odottamattomaan tilanteeseen.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että on olemassa kahdenlaisia joustoluottoja: vakuudellisia ja vakuudettomia.

Vakuudellinen: Vakuudellisen luoton vakuutena on pantti, esimerkiksi vene, muu kulkuneuvo tai kiinteistö. Pantti laskee lainanantajan riskiä, joten vakuudellinen joustoluotto myönnetään yleensä paljon alhaisemmalla korolla kuin vakuudeton.

Vakuudeton: Vakuudettomissa luotoissa lainan vakuutena ei ole minkäänlaista panttia, joten niitä on vaikeampi saada. Korkea lainanantajan riski tarkoittaa usein myös sitä, että lainan korko on korkeampi.

Itsellesi sopivan lainan löytämiseksi varmista, että seuraavat kriteerit täyttyvät:

Lainanantajan maine: Todistettu kokemus alalta ja positiiviset asiakaspalautteet ovat luotettavien organisaatioiden merkkejä.

Luottomäärän rajoitukset: Suurimmassa osassa joustoluottoja on nostetun luoton määrälle asetettu kuukausittain tai vuosittainen katto, josta sinun on hyvä olla tietoinen. Esimerkiksi vakuudettomien luottojen luottoraja voi olla 5000€.

Luottokelpoisuutta koskevat vaatimukset: Asiantuntevat lainanantajat tietävät, että luottokelpoisuus ei ole ainoa merkityksellinen asia. Tämän vuoksi he arvioivat hakijan luottokelpoisuutta eri tavalla kuin perinteiset pankit. Nämä lainanantajat hyväksyvät todennäköisemmin hakemuksia, joita perinteiset pankit eivät hyväksy, ja he ottavat huomioon myös muita seikkoja, kuten hakijan koulutuksen ja työhistorian.

Hakemisen helppous ja nopeus: Netissä toimivissa rahoituslaitoksissa lainan hakeminen ja saaminen on nopeampaa kuin perinteisissä pankeissa. Kaikki sivustollamme esitetyt lainanantajat voivat kasvattaa luottorajaasi jo muutama päivä hakemuksen hyväksymisen jälkeen.

Todellinen vuosikorko ja muut kulut: Pyri aina löytämään lainanantaja, jonka tarjoama vuosikorko on mahdollisimman alhainen. Nämä rahoittajat ovat usein myös tunnetuimpia ja vakaasti toimivia.

Maksuehdot: Ennen lainatarjouksen hyväksymistä tutustu huolellisesti luoton maksuaikatauluun ja -ehtoihin. Ota huomioon kuukausitulosi, laina-ajan pituus ja kuukausittaisen lyhennyksen suuruus, jotta voit olla varma kyvystäsi maksaa lyhennykset ajallaan.

Vertaile kaikkia näitä tekijöitä ja löydä omaan tilanteeseesi parhaiten sopiva luotto.  

Lopuksi…

Joustoluotto voidaan käyttää odottamattomien kustannusten ja hätätilanteiden hoitamiseen, mutta muista aina ennen lainan ottamista tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niitä. Lainaa mahdollisimman vähän rahaa, löydä alhaisin korko ja muista hoitaa lyhennykset ajallaan, jotta pääset luotosta eroon mahdollisimman nopeasti.