Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Saldo yhdellä silmäyksellä

Saldo myöntää lainaa juuri itsellesi sopivalla maksuaikataululla. Valitse perinteinen kulutusluotto tai jatkuva joustoluotto.
 • Lainaa

  500-2000€

 • Laina-aika

  3-30kk

 • Vuosikorko

  alkaen 24%

 • Suosittu lainantaja

  Living life

Saldon palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Saldosta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Saldosta

 • Luottolimiitti: 500€ tai 2000€
 • Nostot (minimi-maksimi): 50-2000€
 • Lainan maksuaika: 3-30kk
 • Käsittelyaika: Alustava päätös välittömästi, nostot 24h vuorokaudessa
 • Vuosikorko: alkaen 24%

Voinko saada lainan Saldosta?

 • Ikävaatimus: Vähintään 18 vuotta
 • Kansalaisuus: Vakituinen osoite Suomessa
 • Muut vaatimukset: Suomalainen pankkitili, verkkopankkitunnukset, ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Saldon kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Nostokulu: alkaen 9,90€ + 5,0% noston määrästä
 • Tilinhoitomaksu: 0-4,95€
 • Nimelliskorko: alkaen 24%
 • Maksumuistutus: 5€
 • Maksuvapaa kuukausi: 30,00€
 • Eräpäivän muutos: 10,00€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Joustava Saldo-laina sopii kaikkiin tilanteisiin, joissa tarve lisärahalle on ajankohtainen. Laina toimii arjen turvana, sillä saatuasi myönteisen lainapäätöksen voit nostaa rahaa aina tarpeen mukaan. Päätät itse siitä, mihin haluat käyttää lainaa – oli se sitten lomamatka, kodin remontti tai muut pienet ja suuremmat hankinnat.

2. Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voivat hakea 18 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä käytössään suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulta löydy esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoistasi. Lainanantaja arvioi luottokelpoisuuden henkilökohtaisesti.

3. Milloin voin nostaa rahaa? Kauanko rahojen siirtämisessä kestää?

Saatuasi myönteisen lainapäätöksen, voit nostaa rahaa viikon jokaisena päivänä, mihin aikaan tahansa. Edullisin rahannosto tapahtuu 48h kuluessa nostopyynnöstä, ja tästä veloitetaan ainostaan perusnostokulu, alkaen 9,90€ + 5,0% nostosummasta. Voit halutessasi kuitenkin nostaa rahaa myös pikanostona, jolloin saat rahat tilillesi välittömästi tai valita 6h-palvelun, jolloin rahat näkyvät tililläsi 6 tunnin sisällä. Näistä veloitetaan perusnostokulujen lisäksi erilliset pikanostokulut, jotka ovat alkaen 3,00€ + 3,5% nostosummasta.

4. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Voimassa olevasta sopimuksesta ei veloiteta lainkaan kuluja, kun lainaa ei ole avoimena tai uusia nostoja ei tehdä. Kuluja peritään silloin, kun lainaa nostetaan ja tiliä käytetään. Perusnostokulu on suurudeltaan alkaen 9,90€ + 5,0% nostetusta summasta. Avoimeen pääomaan kohdistuu nimelliskorko, joka vaihtelee välillä 24-60%. Mikäli maksat lainaa erissä, sinulta voidaan veloittaa myös tilinhoitokulu, joka on enintään 4,95€ /kk. Käyttäessäsi erinäisiä lisäpalveluita, näistä veloitetaan myös hinnaston mukaiset lisämaksut.

5. Miten lainaa haetaan?

Voit hakea lainaa ilmaiseksi täyttämällä Saldon kotisivuilta löytyvän lainahakemuksen. Sinulle tarjotaan 500€ tai 2000€ suuruista luottorajaa henkilökohtaisen riskianalyysin perusteella. Saat luottorajan käyttöösi heti, kun myönteinen lainapäätös on tehty. Lähetettyäsi hakemuksen saat välittömästi lainapäätöksen, sillä Saldo palvelee asiakkaita 24h vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä.

Saldo Yhteenveto

Saldo tarjoaa Suomessa asuville asukkaille vakuudetonta joustoluottoa aina 2000€ saakka. Henkilökohtainen luottoraja määritellään riskianalyysin perusteella, jonka mukaan lainantarjoaja arvioi hakijan maksukyvyn. Joustolaina toimii perinteisen luottokortin tapaan, jolloin voit tehdä luottorajan sisällä nostoja tarpeen mukaan – niin usein kuin haluat. Nostot voi maksaa takaisin kerralla tai erissä, jolloin minimilyhennys on 15% avoimesta velasta, kuitenkin vähintään 50€ kuukaudessa.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, et tarvitse perinteisen pankkilainen tapaan lainalleis vakuuksia tai takaajia. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, ja se onnistuu nopeasti ja helposti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Saat lainapäätöksen viipymättä ja ensimmäinen nosto maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille myönteisen lainapäätöksen jälkeen.

Lainan hakeminen

Voit hakea lainaa, jos olet täysi-ikäinen (18 vuotta), asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on käytössäsi suomalainen pankkitili ja kotimaiset verkkopankkitunnukset. Edellytyksenä on myös, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissasi.

Lainaa haetaan sähköisellä verkkohakemuksella, jonka voit lähettää kellonajasta riippumatta. Hakemuksen jättäminen on ilmaista, mutta tarvitset verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Hakemuksia käsitellään 24h vuorokaudessa, joten saat vastauksena lainapäätöksen viipymättä. Riskianalyysillä arvioidaan taloudellinen tilanteesi, jonka mukaan sinulle voidaan tarjota pienempää 500€ tai suurempaa 2000€ luottorajaa.

Myönteisen päätöksen saatuasi voit valita haluatko ensimmäisen noston pikanostona, jolloin ensimmäinen nosto maksetaan tilillesi välittömästi vai haluatko noston 6 tai 48 tunnin viiveellä. Saldo veloittaa pikanostoista hinnaston mukaisen lisämaksun perusnostopalkkion lisäksi.

Nostot

Voit nostaa rahaa sinulle määritellyn luottorajan puitteissa niin usein kuin haluat. Nostoja voi tehdä joka päivä mihin kellonaikaan tahansa, sillä lainapalvelu palvelee asiakkaita 24h vuorokaudessa. Voit tehdä nostopyynnön vaivattomasti tekstiviestitse tai lainantarjoajan kotisivuilta löytyvillä Omilla sivuillasi, jonne kirjaudutaan henkilötunnuksella ja varmistuskoodilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Kaikki tekstiviestillä tehdyt nostot käsitellään pikanostoina, ja näistä veloitetaan perusnostokulun (alk. 9,9€ + 5,0% nostetusta summasta) hinnaston mukainen lisäkulu, alkaen 3,50€ + 3,9% nostetusta summasta. Mikäli teet nostopyynnön verkossa Omilla sivuillasi, voit ajoittaa noston myös 6h tai 48h viiveellä. Pienin mahdollinen nosto on 50€.

Tietyissä tapauksissa nostopyynnöt voidaan myös hylätä. Yleisimmät syyt ovat myöhässä oleva lasku tai yrityksen tekemä riskiarvio. Mikäli nosto ei onnistu, tarkista myös että lainallasi on vielä jäljellä nostovaraa. Tämän voit tarkistaa Omilta sivuiltasi.

Lainan takaisinmaksu

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä, joka koostuu nostokulusta, korosta ja maksamatta olevan lainan lyhennyksestä sekä muista mahdollisista lisäkuluista. Kuukausierän suuruus on vähintään 15% avoimesta pääomasta, kuitenkin vähintään 50€ /kk ja enintään 150€ /kk. Lainan takaisinmaksuaika on 3-30kk, mikäli maksat lainaa takaisin käyttäen minimilyhennystä.

Saldo tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa koko lainan takaisin kerralla ilman lisäkuluja. Tällöin sinun tulee ilmoittaa haluamasi maksupäivä asiakaspalveluun, joka laskee tarkan summan kyseiselle päivälle. Oikeaa takaisinmaksettavaa summaa ei voi katsoa laskusta, sillä kyseinen summa on laskettu yksittäisen laskutuskauden päätteeksi. Tällöin maksettavaksi jää vielä korko-osuus laskutuskauden viimeisen päivän ja maksupäivän välillä.

Voit valita laskun eräpäiväksi joko kuukauden 15. tai viimeisen päivän. Jos haluat muuttaa eräpäivää myöhemmin, se on mahdollista 10€ lisämaksusta. Huomioi myös, että jos maksat laskun ennen laskutuskauden päättymistä, maksu lyhentää avointa velkaa, mutta lasku pitää silti vielä maksaa.

Lisäpalvelut

Saat halutessasi joustavuutta lainasopimukseen erilaisten maksullisten lisäpalvelujen avulla. Näiden tarkoituksena on helpottaa lainanottajan arkea mahdollistamalla tiettyjen muutoksien tekeminen pientä veloitusta vastaan.

Käytössäsi ovat seuraavat lisäpalvelut:

 

 • Laskutustavan muutos ja eräpäivän vaihtaminen

 

Yrityksen ekologisten periaatteiden mukaan laskutus toteutuu ensisijaisesti sähköpostitse. Voit halutessasi kuitenkin valita paperilaskun. Laskutustavan muutoksesta veloitetaan 5€ sekä jokaisesta lähetetystä paperilaskusta peritään 1,90€ suuruinen lisämaksu. Eräpäivän vaihtamisesta veloitetaan 10€.

 

 • Minimilyhennyksen määräaikainen pienentäminen

 

Lainan minimilyhennys vaihtelee 150-400€ välillä riippuen sinulle myönnetystä luottorajasta sekä avoimen lainan summasta. Voit halutessasi pienentää minimilyhennystä puoleen sen normaalista määrästä kolmen kuukauden ajaksi. Tästä veloitetaan 20€ kertamaksu. Kolmen kuukauden jälkeen minimilyhennys palaa takaisin normaalin suuruiseksi.

 

 • Maksuvapaa ja lyhennysvapaa

 

Voit käyttää maksuvapaan kuukauden kerran puolessa vuodessa, ja olet tällöin kokonaan vapautettu maksusta kyseisenä kuukautena. Saldo veloittaa maksuvapaan kuukauden käyttämisestä 30€. Voit myös käyttää lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksat ainoastaan lainan korkoa kyseiseltä kuukaudelta. Lyhennysvapaita kuukausia on mahdollista käyttää kolmen kuukauden välein ja sen käytöstä veloitetaan 10€ suuruinen maksu.

 

 • Saldon korotus

 

Joillekin asiakkaille tarjotaan mahdollista saldon korotukseen eli luottorajan nostamiseen. Tästä ilmoitetaan asiakkaille erikseen, ja korotuksen yhteydessä saat tarjouksen kokonaisarvioon perustuvasta luottorajan korotuksesta. Mikäli haluat korottaa saldoa, tästä veloitetaan 35€ suuruinen lisäkulu.