Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Ostosraha yhdellä silmäyksellä

Ostosraha tarjoaa yksityishenkilöille lainaa 400-10 000€ reilulla 12-72 kuukauden takaisinmaksuajalla. Nopea laina 15 minuutissa!
 • Lainaa

  400-10000€

 • Laina-aika

  12-72kk

 • Luvattu korko

  24,9%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Ostosrahan palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Ostosrahasta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Ostosrahasta

 • Min lainan määrä: 400€
 • Max lainan määrä: 10000€
 • Min. laina-aika: 12kk
 • Max. laina-aika: 72kk
 • Korko: 24,9%
 • Käsittelyaika: Hakemukset käsitellään joka päivä klo 8-22

Voinko saada lainan Ostosrahasta?

 • Ikävaatimus: 20-75 vuotta
 • Kansalaisuus: Suomen kansalainen
 • Tulot: Lainantarjoaja arvioi luottokelpoisuuden
 • Vakuudet / takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Ostosrahan kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Avausmaksu: 80-120€
 • Tilinhoitomaksu: 5€ /kk
 • Korko: 24,9%
 • Lainan ennenaikainen takaisinmaksu: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen ja täytät lainaehtojen mukaisen luottokelpoisuusmääritelmän. Sinulla tulee olla virallinen osoite Suomessa, moitteettomat luottotiedot, matkapuhelinnumero sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tunnistautumista varten.

2. Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Lainan maksimisumma määräytyy iän sekä asiakkuuden perusteella. 20-vuotiaat voivat hakea lainaa 400€ ja 21-75 vuotiaat 400-10 000€. Uudet asiakkaat voivat hakea lainaa kuitenkin enintään 5000€. Tätä suurempia lainoja myönnetään ainoastaan vanhoille asiakkaille.

3. Miten lainaa haetaan?

Lainaa haetaan sähköisellä hakemuksella Ostosraha.fi -kotisivujen kautta. Uutena asiakkaana sinun tulee tunnistautua joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen lainapäätöksen alle 15 minuutissa palvelun aukioloaikoina. Tämän jälkeen rahat siirretään tilillesi välittömästi.

4. Miten laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin lainasopimuksessa määritetyn lyhennysohjelman mukaisesti. Saat lainallesi takaisinmaksuaikaa 12-72 kk lainasummasta riippuen.

5. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainasta veloitetaan koron lisäksi kertaluontoinen avauspalkkio sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on suuruudeltaan 5€ /kk. Korko on kiinteä 24,9% koko laina-ajan.

Ostosraha Yhteenveto

Ostosraha.fi kulutusluoton tarjoajana toimii suomalaisomistuksessa oleva rahoitusyhtiö OPR-Vakuus Oy. Yhtiö on toiminut vuodesta 2005 alkaen, ja se tarjoaa monipuolisia lainapalveluita yksityishenkilöille sekä lasku- ja osamaksuratkaisuja verkkokaupoille.

Kulutusluotto tarjoaa lainaa muuttuviin elämäntilanteisiin. Vakuudeton laina on haettavissa nopeasti netissä etkä tarvitse lainallesi vakuuksia tai takaajia. Kattava valikoima 400-10 000 euron kulutusluottoja mukautuu joustavasti eri tarpeisiin ja saat lainallesi reilusti takaisinmaksuaikaa 12 kuukaudesta aina 72 kuukauteen saakka.

Lainan hakeminen

Lainan myöntämisen perusedellytyksinä ovat 20-75 vuoden ikä, Suomen kansalaisuus sekä luottokelpoisuus. Myönteisen lainapäätöksen saamiseksi sinulla tulee olla myös henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, virallinen osoite Suomessa, moitteettomat luottotiedot sekä matkapuhelinnumero. Voit hakea lainaa myös, vaikka liittymäsi olisi prepaid tai salainen. Pienin mahdollinen myönnettävä laina on aina 400 euroa. Myönnettävän lainan maksimimäärä vaihtelee iän sekä asiakashistorian perusteella seuraavasti:

 • 20-vuotiaille lainasumma 400€
 • 21-75 vuotiaille lainasumma enintään 10 000€
 • Uusille asiakkaille lainasumma enintään 5000€

Lainaa haetaan Ostosraha.fi verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Sinun tulee kirjautua palveluun käyttäen verkkopankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta, ja täyttää lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi, alle 15 minuutissa asiakaspalvelun aukioloaikoina klo 8-22. Myönteisen päätöksen saatuasi rahat siirretään tilillesi välittömästi.

Lainan kulut

Lainan kokonaiskustannukset sekä kuukausierien suuruus ovat helposti nähtävissä jo ennen hakemuksen jättämistä sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla. Voit kokeilla laskurilla eri lainasummia ja takaisinmaksuaikoja, ja löytää näin ollen itsellesi sopivan vaihtoehdon. Takaisinmaksettava summa koostuu lainapääomasta, koroista, kertaluontoisesta avausmaksusta sekä kuukausittaisista tilinhoitomaksuista.

Lainan korko on kiinteä 24,9%, joka on samansuuruinen hakijasta riippumatta. Korko säilyy samana koko laina-ajan. Vuosikorko on yksilöity luottosopimuksessa, ja se lasketaan todellisten päivien mukaan käyttäen jakajana 356/366.

Kertaluontoinen avausmaksu veloitetaan ensimmäisessä tai ensimmäisissä maksuerissä. Avausmaksu on suuruudeltaan 80-120€ riippuen lainasummasta.

Lisäksi maksat laina-ajalta tilinhoitomaksua kuukausittain. Tilinhoitomaksu on 5€, ja se veloitetaan joka kuukausi koko laina-ajan. Maksu sisältyy laskussa näkyvään kuukausierään.

Lainan kustannuksista saat parhaimman käsityksen vertailemalla lainatuotteiden todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut ja palkkiot. Ostosraha.fi kulutusluoton todellinen vuosikorko on enintään 49,93%. Esimerkiksi lainasumman ollessa 5000 euroa ja laina-ajan 72 kuukautta, todellinen vuosikorko on 29,50%.

Lainan takaisinmaksu

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä, joiden suuruus on määritelty luottosopimuksessa. Saat lainallesi takaisinmaksuaikaa 12-72 kuukautta lainasummasta riippuen seuraavalla tavalla:

 • 400-700€ – laina-aika enintään 24kk
 • 800-900€ – laina-aika enintään 36kk
 • 1000-1400€ – laina-aika enintään 48kk
 • 1500-1900€ – laina-aika enintään 60kk
 • 2000€ tai enemmän – laina-aika enintään 72kk

Kuukausierän suuruus riippuu lainaamastasi summasta sekä takaisinmaksuajasta. Pidemmällä takaisinmaksuajalla maksat pienempiä kuukausieriä. Laina-ajaksi on hyvä valita omaan elämäntilanteeseen sopiva maksuaika, jotta takaisinmaksu onnistuu ajallaan aiheuttamatta hankaluuksia taloudelliseen tilanteeseen.

Saat lainanantajalta tilisiirtolomakkeen, jonka avulla voit suorittaa maksuerät suoraan pankkitilille. Voit halutessasi maksaa maksuerän ennen eräpäivää, tehdä sovittua kuukausierää suurempia maksuja tai maksaa koko jäljellä olevan lainan takaisin kerralla ilman lisäkuluja. Mikäli maksat lainan takaisin kokonaisuudessaan ennen lyhennysohjelman päättymistä, koron osuus on luonnollisesti alkuperäistä maksusuunnitelmaa pienempi.

Lasku lähetetään kerran kuukaudessa, noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Mikäli haluat vaihtaa eräpäivää, voit ottaa yhteyttä laskutusasiakaspalveluun. Voit valita laskutustavaksi paperilaskun, e-laskun, sähköpostilaskun tai laskun NetPostiin. Laskutuksesta ei veloiteta kuluja, joten voit valita minkä tahansa laskutustavan ilman lisäkuluja.

Takaisinmaksuohjelman joustavuus

Ostosraha.fi tarjoaa myös tarvittaessa joustavuutta lainan takaisinmaksuun. Vaihtoehtoinasi ovat seuraavat maksujärjestelyt:

 • Eräpäivän siirtäminen
 • Erääntyneen laskun jakaminen 2-3 maksuerään
 • Maksuvapaat kuukaudet

Mikäli laskusi on syystä tai toisesta erääntynyt, tähän on mahdollista tehdä maksusopimus. Tällöin eräpäivää voidaan siirtää ja/tai laskun loppusumma voidaan jakaa useampaan osaan. Maksusopimuksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan, ja tästä veloitetaan 10-20 euron suuruinen maksujärjestelykulu sopimuksesta riippuen.

Saat lainallesi myös 1-3 maksuvapaata kuukautta, jolloin sinun ei tarvitse suorittaa lyhennystä kyseisenä kuukautena. Maksuvapaat kuukaudet koskevat ainoastaan laskuttamattomia laskuja, eli mikäli lasku on jo laskutettu tai se on erääntynyt, et voi saada tälle maksuvapaata kuukautta. Yhdestä maksuvapaasta kuukaudesta peritään 10 euron suuruinen järjestelypalkkio sekä korkokulut tältä ajalta.