Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Nordax yhdellä silmäyksellä

Nordax tarjoaa perinteiset kulutusluotot vuosien kokemuksella. Lainaa 3000-50 000€ - saat maksuaikaa jopa 15 vuotta. Ei vakuuksia.
 • Lainaa

  3000-50000€

 • Laina-aika

  1-12 vuotta

 • Luvattu korko

  N/A

 • Lainan laji

  Laina netistä

Arvostelu Nordax

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Nordaxista ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Nordaxista

 • Lainasumma (minimi-maksimi): 3000-50 000€
 • Laina-aika (minimi-maksimi): 1-15 vuotta
 • Käsittelyaika: Muutama arkipäivä
 • Vuosikorko: 7,9% – 18,9% (vaihtuva)

Voinko saada lainan Nordaxista?

 • Ikävaatimus: Vähintään 23 vuotta
 • Kansalaisuus: Asunut Suomessa vähintään 3 vuotta
 • Tulot: Vakituiset vuositulot vähintään 16 000€
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Nordaxin kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Avausmaksu: 89€
 • Tilinhoitomaksu: 5€ /kk
 • Maksumuistutus: 5€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluj

Usein kysyttyä

1. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Laina soveltuu erilaisiin suurempiin hankintoihin ja muihin menoeriin. Nordax ei kuitenkaan myönnä luottoa, jonka tarkoituksena on rahoittaa omistus- tai asumisoikeusasunnon tai tontin hankkiminen.

2. Kenelle laina voidaan myöntää?

Lainaa voivat hakea vähintään 23 vuotiaat henkilöt, joilla on vähintään 16 000€ suuruiset vakituiset vuositulut. Lisäksi hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään 3 vuotta. Raha-asioiden tulee olla hoidettu moitteettomasti, eli luottotiedoissa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Myönteisen päätöksen mahdollisuutta voit lisätä hakemalla yhteislainaa toisen lainanhakijan kanssa.

3. Paljonko lainaa voi hakea?

Voit hakea lainaa 3000-50 000€ väliltä. Yli 40 000€ suuruisiin lainoihin vaaditaan kuitenkin yhteishakijaa.

4. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainasopimuksen yhteydessä veloitetaan kertaluontoinen tilin avausmaksu, joka on suuruudeltaan 89€. Lainaan kohdistuu vaihtuva nimelliskorko, joka on väliltä 7,9% – 18,9%. Korko muodostuu ajankohtaisesta viitekorosta sekä velkakirjassa määritellystä korkomarginaalista. Viitekorko on yhden kuukauden Euribor-korko, joka tarkistetaan kuukauden välein. Muita lainaan kohdistuvia lisäkuluja ovat viiden euron kuukausittainen tilinhoitomaksu sekä mahdolliset maksun viivästymisestä muodostuneet lisäkulut.

5. Kuinka lainaa haetaan?

Lainaa haetaan sähköisellä verkkohakemuksella, jonka voi täyttää lainantarjoajan kotisivuilla. Voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli tarvitset apua hakemuksen kanssa. Hakemuksen jättäminen on maksutonta eikä sido mihinkään. Saat alustavan luottopäätösen hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella ja vastaus lähetetään muutaman arkipäivän sisällä. Saat rahat tilillesi, kun velkakirja on allekirjoitettu ja vaaditut asiakirjat toimitettu.

Nordax Yhteenveto

Nordax on pohjoismainen pankki, joka tarjoaa kulutusluottoja pohjoismaiden ja Saksan asukkaille. Yrityksellä on yli 10 vuoden vahva kokemus luotonannosta. Voit hakea lainaa 3000 eurosta aina 50 000 euroon saakka, tosin yli 40 000 euron lainalle vaaditaan yhteislainan hakemista rinnakkaishakijan kanssa. Lainoille myönnetään takaisinmaksuaika, joka vaihtelee yhdestä vuodesta aina 15 vuoteen saakka.

Kyseessä on vakuudeton laina, jolle et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainan hakijoita koskevat yleiset vaatimukset ovat vähintään 23 vuoden ikä, vakituiset vuositulot (vähintään 16 000€) ja hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään kolme vuotta ennen lainan hakemista. Tämän lisäksi edellytetään raha-asioiden olleen hoidettu moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää luottotiedoissasi.

Lainan hakeminen tapahtuu sähköisesti lainantarjoajan kotisivuilla. Hakemuksen jättäminen on maksutonta eikä sido sinua vielä mihinkään. Alustava luottopäätös tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella, ja vastaus lähetetään muutaman arkipäivän sisällä. Nopeuttaaksesi lainaprosessia sinun kannattaa valita elektroninen velkakirjan allekirjoitus. Tällöin sinulle lähetetään linkki sisäänkirjautumista varten ja voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti, mikäli saat myönteisen lainapäätöksen.

Lainan kustannukset

Lainaan kohdistuu vaihtuva nimelliskorko, joka koostuu kuukausittain tarkistettavasta viitekorosta sekä velkakirjassa määritellystä marginaalikorosta. Korko voi vaihdella lainansaajien kesken henkilökohtaisesti arvioidun luottokelpoisuuden perusteella. Viitekorko määräytyy yhden kuukauden Euribor-koron perusteella. Käytännössä siis luoton korko muuttuu saman verran kuin viitekoron arvo on muuttunut. Korko pysyy kuitenkin muuttumattomana yhden korkojakson ajan, eli kuun 28. päivästä seuraavan kuun 28. päivään saakka.

Nordax veloittaa lainasopimuksen yhteydessä 89€ suuruisen lainanavausmaksun, joka lisätään lainasummaan. Lisäksi luotonsaaja maksaa kuukausittain 5€ suuruisen tilinhoitomaksun. Mikäli haluat pitää maksuvapaan kuukauden, tästä veloitetaan 10€. Halutessasi voit myös hakea lisälainaa, mikäli olet hoitanut lainan takaisinmaksun ajallaan. Tästä veloitetaan 50€ suuruinen lisäkulu.

Muita mahdollisia lisäkuluja ovat maksun viivästymisestä veloitettavat korvaukset, kuten maksumuistutukset, viivästyskorko sekä mahdolliset perinnästä aiheutuvat kustannukset.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, joiden suuruus määräytyy lainan kokonaissumman, takaisinmaksuajan sekä ajankohtaisen koron perusteella. Mitä pidempi laina-aika on, sitä pienemmät ovat myös kuukausierät. On kuitenkin hyvä huomioida, että laina-ajan pituus vaikuttaa myös kokonaiskustannuksiin, jolloin pidempi laina-aika voi nostaa lainan kokonaissummaa

Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa myös sen hetkinen korko. Lainan korko vaihtelee euribor tason muuttuessa ja tämä vaikuttaa luonnollisesti myös kuukausittaisten maksuerien suuruuteen joko pienentäen tai suurentaen niitä. Mahdollisista korkomuutoksista tiedotetaan aina ennen niiden voimaantuloa

Voit halutessasi maksaa myös suurempia kuukausieriä tai koko lainan takaisin ilman lisäkustannuksia. Tällöin jäljelle jäävästä lainasummasta vähennetään ne luottokustannuksien osat, jotka koskevat käyttämättä jäävättä luottoaikaa. Näitä ovat korko ja muut maksut, lukuun ottamatta lainasopimuksen perustamisesta veloitettua avausmaksua. Mikäli maksat suurempaa kuukausierää, se ei kuitenkaan vaikuta laina-aikaan, eli suoritus ei vapauta sinua maksamasta tulevia kuukausieriä. Korko lasketaan eräpäivään saakka, vaikka maksaisit kuukausierän ennen eräpäivää.

Lainaturva

Nordax tarjoaa myös mahdollisuuden vapaaehtoiseen lainaturvaan. Tämän tarkoituksena on turvata maksukyky elämän yllättävien tilanteiden, kuten työttömyyden tai sairastumisen, varalta. Lainaturvan sopimusehdoissa määritellään tarkasti kuitenkin ehtoja esimerkiksi työttömyyden tai sairastumisen osalta, jolloin lainaturva ei kata tiettyjä poikkeustapauksia. Ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen lainaturvan hakemista.

Lainaturva voi kattaa kuukausierät 1000€ saakka kuukaudessa enintään 12 kuukauden ajan. Lainaturvasta peritään kuukausittainen vakuutusmaksu lainaerän yhteydessä, ja sen suuruus on 9,9% lainan kuukausittaisesta kokonaiskustannuksesta.

Maksuvapaat kuukaudet ja lainan korottaminen

Voit halutessasi pitää kaksi maksuvapaata kuukautta vuosittain. Maksuvapaata voit hakea oltuasi Nordaxin asiakkaana kolmen kuukauden ajan. Edellytyksenä on kuitenkin, että olet hoitanut viimeisimpien kolmen kuukausierän maksamisen ajallaan. Maksuvapaa ei pidennä takaisinmaksuaikaa vaan kyseisen kuukauden korko ja kulut lisätään velkapääomaan. Näin ollen seuraavat kuukausierät ovat suurempia seuraavasta laskutuksesta alkaen.

Nordaxin asiakkaana voit myös hakea lisälainaa, jos olet hoitanut lainan takaisinmaksun asianmukaisesti. Lainaa voi hakea yhteensä 50 000€ saakka, ja tähän lasketaan mukaan jo aiemmin ottamasi lainan määrä. Lisälainasta ei veloiteta avausmaksua uudelleen.