Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Lainaamo yhdellä silmäyksellä

Lainaamo tarjoaa vakuudettomat lainat 20 000€ asti jopa 10 vuoden maksuajalla. Edulliset kuukausierät alkaen 26€/kk.
 • Lainaa

  500-20000€

 • Laina-aika

  24-120kk

 • Luvattu korko

  5-18%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Lainaamon palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Lainaamosta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Lainaamosta

 • Min lainasumma: 500€
 • Max lainasumma: 20 000
 • Min laina-aika 24kk
 • Max laina-aika 120kk
 • Käsittelyaika: Päätös muutamassa minuutissa
 • Vuosikorko: 5-18%

Voinko saada lainan Lainaamosta?

 • Ikävaatimus: vähintään 20 vuotta
 • Kansalaisuus: vakituinen osoite Suomessa
 • Tulot: Säännölliset tulot
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Lainaamon kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Avauspalkkio: 25-350€
 • Tilinhoitopalkkio: 2-12€ /kk
 • Maksumuistutus: 5€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Lainaamon tarjoama edullinen kulutusluotto sopii arjen menojen rahoittamiseen. Kulutusluotot soveltuvat erinomaisesti kodin remontointiin, lomamatkojen rahoittamiseen tai uuden kodinkoneen hankkimiseen rikkinäisen tilalle. Voit myös käyttää lainaa ns. yhdistelylainana, jonka avulla voit maksaa takaisin useita pienlainoja ja muita velkoja.

2. Kenelle laina voidaan myöntää?

Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä samassa taloudessa vakituisesti asuvan henkilön kanssa. Sinulla tulee olla säännölliset tulot (palkka tai eläke) ja lainanantaja arvioi luottokelpoisuuden henkilökohtaisesti. Lisäksi lainanantaja edellyttää kunnollista luottohistoriaa, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissa. Tarvitset myös suomalaisen pankkitilin sekä kotimaiset verkkopankkitunnukset.

3. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainan korko määräytyy yksilöllisesti luottoluokitusarvion perusteella, ja siihen voivat vaikuttaa myös lainan määrä sekä laina-ajan pituus. Korkotaso määritellään hakijan antamien tietojen sekä arvioidun takaisinmaksukyvyn perusteella. Näiden tekijöiden pohjalta lainaa voi saada 5-18% korolla. Lainakorko on kiinteä ja se määritellään henkilökohtaisessa lainasopimuksessa.

Laina-ajalta veloitetaan kuukausittainen tilinhoitopalkkio, jonka suuruus riippuu lainasummasta. Tilinhoitopalkkio on vähintään 2€/kk ja enintään 12€/kk.. Lisäksi lainasta tulee maksaa avauspalkkio, jonka määrä riippuu lainasummasta, ollen vähintään 25€ ja enintään 350€.

4. Miten nopeasti rahat ovat tilillä?

Laina maksetaan tilillesi arkisin Lainaamon aukioloaikojen mukaisesti. Yleensä rahat maksetaan jo samana päivänä, kun lainatarjous on hyväksytty ja tulot varmennettu.

5. Kuinka lainaa haetaan?

Lainaa voi hakea nopeasti ja yksinkertaisesti täyttämällä lainahakemuksen verkossa. Saat välittömästi vastauksena henkilökohtaisen lainatarjouksen antamiesi tietojen perusteella.

Kun lainahakemus on hyväksytty, sinun tulee toimittaa vaaditut liitteet sähköpostitse, tekstiviestillä (kuva), tai postitse. Alle 2000€ lainasummille vaaditaan kopiota ansiotuloista (palkkalaskelma / eläkepäätös / yrittäjän viimeisin vahvistettu tilinpäätös). Jos lainasumma on yli 2000€, sinun tulee lähettää edellä mainitun ansiotulojen kopion lisäksi kopio veroilmoituksen erittelyosasta.

Saat lainahakemuksen lopullisesta hyväksymisestä viestin, jonka jälkeen voit nostaa lainan heti. Saat vielä erillisen viestin, kun rahat on siirretty tilillesi.

Lainaamo Yhteenveto

Lainaamo on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa edulliset kulutusluotot joustavalla takaisinmaksuajalla. Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa 500-20 000€ väliltä. Takaisinmaksuajaksi voit valita omien tarpeidesi mukaan kahdesta vuodesta jopa kymmeneen vuoteen saakka. Kulutusluottojen yleisiä käyttökohteita ovat erilaiset keskisuuret ja suuremmat menoerät, kuten kodin remontti, auton korjaus tai uuden auton hankinta tai lomamatka. Lisäksi voit käyttää kulutusluottoa maksaaksesi useammat pienlainat ja velat pois ja näin parantaa omaa talouden hallintaasi, kun maksettavanasi on ainoastaan yksi laina.

Lainaamon kulutusluotto on vakuudeton laina, eli et tarvitse perinteisten pankkilainojen tapaan vakuuksia tai takaajia lainallesi. Vakuudettoman lainan hakeminen on myös perinteiseen pankkilainaan verrattuna huomattavasti nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Lainaan kohdistuvat korot ovat aina kiinteät, jolloin laina ei pääse aiheuttamaan ikäviä yllätyksiä myöhemmin.

Lainan hakeminen

Voit hakea lainaa, mikäli olet vähintään 20-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot, suomalainen pankkitili ja kotimaiset verkkopankkitunnukset. Lisäksi ehtona on puhtaat luottotiedot, eli sinulta ei saa löytyä maksuhäiriömerkintöjä. Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa.

Lainan hakeminen tapahtuu lainantarjoajan kotisivuilla löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Hakemusprosessi on hyvin suoraviivainen: hakemuksen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti, ja saat niin lainatarjouksen kuin lopullisen päätöksenkin hyvin nopeasti.

Lainasopimus astuu voimaan, kun hakija on allekirjoittanut lainasopimuksen ja toimittanut vaaditut liitteet, ja kun lainanantaja on maksanut myönnetyn lainan hakijalle.  

Vaaditut liitteet

Lainaamo vaatii tiettyjen liitteiden toimittamista, joiden tarkoituksena on varmentaa tiedot tuloistasi. Pakolliset tulotodisteet vaaditaan seuraavasti:

Alle 2000€ lainasumma

 • Kopio ansiotuloista
 • palkansaaja: palkkalaskelma
 • eläkeläinen: kopio eläkepäätöksestä tai indeksikorotusilmoituksesta
 • yrittäjä: kopioi viimeisimmästä vahvistetusta tilinpäätöksestä täydeltä tilikaudelta

Yli 2000€ lainasumma

 • Kopio veroilmoituksen erittelyosasta, josta käyvät ilmi mm. edellisen vuoden varat ja velat

Veroliitettä ei vaadita, mikäli olet korottamassa lainaa tai olet toimittanut ne aiempien lainojen hakemisen yhteydessä.

Lainan kustannukset

Lainaan kohdistuu kiinteä korko, joka määritellään lainasopimuksessa. Korkoon vaikuttaa sinulle henkilökohtaisesti arvioitu luottokelpoisuus, lainasumma sekä laina-aika. Luottokelpoisuus arvioidaan annettujen tietojen sekä takaisinmaksukyvyn perusteella. Näin ollen esimerkiksi lainantarjoajan arvioidessa maksukykysi olevan keskivertoista parempi, sinulle voidaan antaa lainaa pienemmällä korolla. Kiinteä korko pysyy muuttumattomana koko laina-ajan, ja se voi olla vaihdella 5-18% välillä. Korkotaso määritellään lainasopimuksessa.

Lainakoron lisäksi lainasta veloitetaan avauspalkkio ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Näiden suuruus vaihtelee lainasumman perusteella: pienille lainoille kohdistuvat myös pienemmät lisäkulut, kun taas vastaavasti lainasumman kasvaessa myös muut kulut kasvavat. Avauspalkkio vaihtelee 25-350€ välillä, ja tilinhoitomaksu 2-12€ välillä.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu tapahtuu sopimuksessa määritellyissä kuukausierissä. Kuukausierien suuruus määräytyy lainasumman, laina-ajan ja henkilökohtaisesti määritellyn koron perusteella. Pienimmillään kuukausierä voi olla vain 25€.

Lainaamo käyttää sähköistä laskutusta, eli laskut lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voit myös nähdä laskujen tiedot sekä lainan tilanteen kirjautumalla omalle käyttäjätilillesi Lainaamon kotisivuilla.

Maksun viivästyessä yli 14 vuorokaudella Lainaamo lähettää sinulle kirjallisen maksumuistutuksen, joka toimitetaan sähköpostin lisäksi myös kirjeitse. Kun maksu on viivästynyt yli 60 vuorokautta ja on kulunut kolme viikkoa siitä, kun maksukehotus on lähetetty lainansaajalle, lainantarjoajalla on oikeus ilmoittaa luottorekisteriin tieto maksun laiminlyönnistä – edellyttäen, että maksun laiminlyönti ei ole todistetusti johtunut sairaudesta, työkyvyttömyydestä tai muusta hyväksytystä syystä.

Voit halutessasi maksaa myös koko lainan pois kerralla milloin tahansa, eikä tästä peritä lisäkuluja.

Lainan muutokset

Voit halutessasi hakea lainaan korotusta. Tällöin edellytetään, että olet maksanut vähintään kolme maksuerää ja edellisen lainan nostamisesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Korotusta voi hakea sähköisesti kirjautumalla Lainaamon palveluun.

Kotisivuilta löytyvän palvelun avulla voit myös siirtää eräpäivää ja pyytää maksuvapaita kuukausia.