Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Lainaaja yhdellä silmäyksellä

Hae Lainaajalta kilpailukykyistä vertaislainaa 6000€ asti. Nopea lainahakemus ilman palkkatodistusta.
 • Lainaa

  800-6000€

 • Laina-aika

  24-36kk

 • Luvattu korko

  6-24%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Lainaaja.fi palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Lainaajasta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Lainaaja.fi:stä

 • Min lainasumma 800€
 • Max lainasumma 6000€
 • Min laina-aika: 24kk
 • Min laina-aika: 36kk
 • Nimellinen vuosikorko: 6-24%

Voinko saada Lainaaja.fi-lainaan?

 • Ikävaatimus: yli 22 vuotta
 • Kansalaisuus: suomalainen sosiaaliturvatunnus
 • Tulos: Säännölliset tulot
 • Muut vaatimukset: Verkkopankkitunnukset

Mitkä ovat maksut?

 • Järjestelypalkkio: vähintään 7,5% nostetusta lainasummasta
 • Nimelliskorko: 6-24%
 • Tilinhoitomaksu: 3-5€ /kk, riippuen lainasummasta
 • Maksuhuomautus: 5€
 • Maksuohjelman muutos: min. 70€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mitä tarkoittaa vertaislaina?

Vertaislaina on joukkurahoitusmuoto, jonka kautta yksityishenkilöt voivat lainata toisilleen rahaa ilman pankkeja tai rahoitusyhtiöitä. Lainaaja.fi toimii lainan välittäjänä sijoittajan ja lainanottajan välillä.

2. Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 22-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on säännölliset tulot, jotka turvaavat riittävän maksukyvyn. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä. Voit hakea lainaa myös yhdessä samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa, jolloin toista hakijaa koskevat samat ehdot.

3. Miten lainaa haetaan?

Voit hakea lainaa täyttämällä sähköisen lainahakemuksen Lainaaja.fi kotisivuilla. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä sido vielä mihinkään, joten voit halutessasi peruuttaa lainan ilman kustannuksia. Hakemuksessa kysytään henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi tietoja tuloistasi, asumismenoistasi ja muista lainoistasi. Sinun täytyy myös tunnistautua hakemuksen yhteydessä verkkopankkitunnuksillasi.

Mikäli hakemuksesi hyväksytään, se siirtyy Lainaajan markkinoille huutokauppaan, jossa sijoittajat tekevät lainaan tarjouksia. Lainahakemus hyväksytään 30 minuutin kuluttua siitä, kun se on rahoitettu 100%:sti. Lainasopimus astuu voimaan, kun lainanottaja on hyväksynyt käyttöehdot.

4. Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Rahat siirretään Nordean tililtä, jolloin rahojen siirtämiseen kuluu pankistasi riippuen 1-2 arkipäivää.

5. Voinko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti?

Kyllä voit. Voit myös halutessasi maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä haluamanasi ajankohtana. Tällöin sinun tulee kuitenkin olla yhteydessä Lainaajaan ennen ylimääräistä lyhennystä.

Lainaaja.fi Yhteenveto

Lainaaja.fi toimii markkinapaikkana, jonka kautta ihmiset voivat antaa ja ottaa lainaa toisiltaan. Vertaislainapalvelusta hyötyvät sekä sijoittajat että lainanottajat: sijoittajat saavat hyvän tuoton ja lainanottajat puolestaan alhaisemman lainakoron. Palvelun takana vaikuttaa suomalainen Vertaislaina Oy, joka perustettiin vuonna 2010.

Voit saada vertaislainaa 800-6000€ väliltä, 24 tai 36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kyseessä on vakuudeton laina, jolle et tarvitse perinteisen pankkilainan edellyttämiä vakuuksia tai takaajia.

Lainan hakeminen

Halusitpa sitten hakea lainaa tai tarjota sitä muille henkilöille, sinun tulee rekisteröityä lainantarjoajan verkkopalvelun käyttäjäksi. Lainanhakijalta edellytetään vähintään 22 vuoden ikää, vakituista osoitetta Suomessa sekä suomalaista pankkitiliä ja kotimaisia verkkopankkitunnuksia. Lisäksi edellytetään, että sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, joista ei löydy maksuhäiriömerkintöjä. Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa.

Voit hakea lainaa nopeasti kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella, joka käsitellään nopeasti ja saat vastauksen lainapäätöksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä sähköpostitse. Verkkopalvelussa saat itse määrittää haluamasi lainasumman ja laina-ajan sekä hyväksymäsi koron. Hakemuksessa kysytään henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi tietoja tuloistasi, asumismenoistasi sekä mahdollisista muista avoimista lainoistasi. Luottotiedot hankitaan luottotietorekisteristä ja voit antaa Instantor AB automaattipalvelulle oikeuden tehdä sähköisen luottoanalyysin, jonka perusteella arvioidaan henkilökohtaista luottokelpoisuuttasi. Hakemuksen yhteydessä vaaditaan myös tunnistautumista, joka tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Lainan saaminen

Kun lainahakemus on tarkistettu ja hyväksytty, Lainaaja.fi lähettää tästä sinulle ilmoituksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen sijoittajat voivat tehdä tarjouksia hakemasi lainan perusteella käänteisessä huutokaupassa. Käytännössä hakemasi lainan summa ja korko määräytyvät juuri näiden sijoittajien tekemien tarjousten perusteella. Sijoittajien tarjoukset ovat sitovia ja lainasopimus astuu voimaan heti hyväksyttyäsi lainatarjouksen tai kun pyydetty lainasumma täyttyy tai hakemusaika päättyy.

Sinulla on myös oikeus peruuttaa hakemuksesi 14 vuorokauden sisällä ilman lisäkuluja. Tällöin sinun tulee maksaa mahdollinen saamasi laina takaisin lainaajan pankkitilille kokonaisuudessaan. Mikäli et peruuta hakemusta tämän aikarajan sisällä, sinun katsotaan hyväksyneen lainasopimuksen ja sitoudut noudattamaan sopimuksen mukaista lyhennysaikataulua sekä kuukausittaisia maksueriä.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu tapahtuu sopimuksen mukaan joko 24kk tai 36kk maksuajalla. Lyhennykset tehdään sopimuksen mukaisten kuukausierien mukaisesti. Ottaessasi lainan Lainaajan kautta, sinulta veloitetaan kertaluontoinen järjestelypalkkio sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu. Järjestelypalkkio on suuruudeltaan vähintään 7,5% lainasummasta ja se veloitetaan suoraan ensimmäisen noston yhteydessä. Mikäli sinulle myönnettiin lainaa esimerkiksi 1200€, ja järjestelypalkkiona on 100€, tilillesi maksetaan 1100€. Kuukausittainen tilinhoitomaksu vaihtelee 3-5€ välillä riippuen lainatusta summasta.

Lisäksi lainaan kohdistuu nimelliskorko, joka vaihtelee Lainaaja.fi vertaislainoissa 6-24% välillä. Korkoon vaikuttaa henkilökohtainen maksukykyksi, lainan takaisinmaksuaika sekä markkinoiden tilanne – eli sijoittajien tekemät tarjoukset. Lainakorko on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Voit halutessasi maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä haluamanasi ajankohtana tai maksaa koko lainan takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä lisäkuluja. Tämä onnistuu ottamalla yhteyttä Lainaajaan ennen ylimääräistä lyhennystä.

Maksujen viivästyminen ja lyhennysvapaat

Mikäli kuukausierän maksu viivästyy 14 vuorokaudella, sinulle lähetään kirjallinen maksuhuomautus, josta veloitetaan erilillinen 5€ suuruinen maksu. Jos suoritus viivästyy, sinulta voidaan periä lainaehtojen mukaisia kuluja sekä viivästyskorkoa tai vaihtoehtoisesti sopimus voidaan siirtää kolmannen osapuolen perittäväksi.

Laskun eräpäivänä on pääsääntöisesti kuukauden ensimmäinen arkipäivä tai vaihtoehtoisesti muu sopimuksessa määritelty eräpäivä. Voit halutessasi muuttaa eräpäivää saman kalenterikuukauden aikana 24€ lisämaksua vastaan. Jos haluat tehdä muutoksia maksuohjelmaan, voit ottaa yhteyttä Lainaajaan. Maksuohjelman muutoksesta peritään lisämaksu, joka on vähintään 70€ ja enintään jäljellä olevien tilinhoitomaksujen yhteissumman verran.

Sinulla on oikeus kahteen lyhennysvapaaseen kuukauteen kalenterivuoden aikana. Tällöin maksat ainoastaan koron ja tilinhoitomaksun kyseisestä kuukausierästä. Lainaaja.fi myöntää lyhennysvapaan edellyttäen, että olet hoitanut lainan takaisinmaksut asianmukaisesti noudattaen sopimuksen mukaista lyhennysaikataulua. Käyttäessäsi lyhennysvapaan kuukauden, kuukausierät pysyvät jatkossakin samansuuruisina, mutta laina-aika pitenee.