Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Halino yhdellä silmäyksellä

Halino tarjoaa edulliset pienlainat 6000€ saakka 1-5 vuoden maksuajalla. Maksat lainasta ainoastaan korkoa – ei muita lisäkuluja.
 • Lainaa

  100-3000€

 • Laina-aika

  1-5 vuotta

 • Luvattu korko

  26,40%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Halinon palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Halinosta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Halinosta

 • Lainasumma (minimi-maksimi): 100-3000€
 • Yhteishakijan kanssa jopa 6000€
 • Laina-aika: 1-5 vuotta
 • Käsittelyaika: Alustava lainapäätös välittömästi
 • Vuosikorko: 26,40% (vaihtuva)

Voinko saada lainan Halinosta?

 • Ikävaatimus: vähintään 22 vuotta
 • Kansalaisuus: Vakituinen osoite Suomessa
 • Tulot: Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Halinon kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Avausmaksu: 0€
 • Maksumuistutus: 5€
 • Tilinhoitomaksu: 0€ /kk
 • Lainaturva (vapaaehtoinen): 0,45% /kk avoinna olevasta lainasaldostasi, vähintään 3€ /kk
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Halinon edullinen vakuudeton laina soveltuu joustavasti omiin tarpeisiisi. Voit päättää itse, mihin tarkoitukseen haluat käyttää lainan sekä valita laina-ajaksi omaan elämäntilanteesi sopivan takaisinmaksuajan. Laina on vakuudettomana lainana pankin lainoja hieman kalliimpi, mutta sen etuna perinteisiin pankkilainoihin verrattuna on se, ettet tarvitse lainallesi takaajia eikä sinun tarvitse kiinnittää omaisuuttasi vakuudeksi. Lisäksi muihin sähköisiin lainoihin verrattuna lainan etuna on se, ettei sinulta veloiteta koron lisäksi lainkaan lisäkuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja.

2. Kenelle laina voidaan myöntää?

Lainaa voivat hakea kaikki yli 22-vuotiaat, joilla on säännölliset kuukausitulot (palkka tai eläke), vakituinen osoite Suomessa sekä käytössään julkinen matkapuhelin- tai lankapuhelinliittymä. Luottotietojen tulee olla kunnossa, eli maksuhäiriömerkintä voi olla este lainan myöntämiselle. Voit hakea myös suurempaa lainaa yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa, jolloin myönnettävä laina voi olla suuruudeltaan jopa 6000€. Mikäli haet lainaa yksin, voit hakea enintään 3000€ suuruista lainaa.

3. Mitä tarkoittaa lainan vaihtuva korko?

Halinon myöntämä laina on ns. annuiteettilaina, mikä tarkoittaa sitä, että maksat lainaa takaisin joka kuukausi saman suuruisen erän. Lainan vaihtuva korko tarkoittaa puolestaan sitä, että korko määräytyy TF Bank Prime viitekoron sekä siihen lisättävän marginaalin mukaan. Korko tarkistetaan vuosittain ja mahdollisista korkomuutoksista ilmoitetaan lainantarjoajan nettisivuilla. Koron muuttumisen yhteydessä säädetään lainan takaisinmaksuaikaa (lyhennetään tai pidennetään), mutta kuukausierä pysyy saman suuruisena muutoksista riippumatta.

4. Kuinka lainaa haetaan?

Lainaa voi hakea nopeasti ja yksinkertaisesti maksuttomalla verkkohakemuksella lainantarjoajan nettisivuilla. Hakemukseen tulee täyttää henkilötietojen lisäksi tiedot työsuhteesta sekä mahdollisista muista avoinna olevista lainoista ja veloista. Saat hakemuksen jätettyäsi välittömästi alustavan lainapäätöksen netissä. Tämän jälkeen sinun tulee allekirjoittaa lainasopimus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli haet lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa, tulee molempien osapuolien allekirjoittaa lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksillaan. Lopullisen tarkistuksen ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat siirretään tilillesi välittömästi.

Halino Yhteenveto

Halino tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyiset, vakuudettomat lainat reilulla maksuajalla. Et tarvitse vakuuksia tai takaajia voidaksesi saada lainaa; riittää kun olet vähintään 22-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla on säännölliset kuukausitulot (palkka tai eläke), ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Sinulla ei siis saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissasi. Lisäksi käytössäsi tulee olla julkinen matkapuhelin- tai lankapuhelinliittymä.

Voit hakea lainaa yksin 100-3000€ väliltä. Yli 3000€ lainan myöntämiseksi vaaditaan yhteislainan hakemista samassa osoitteessa asuvan yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa lainaa voi hakea aina 6000€ asti. Laina-ajan pituudeksi voit valita joustavasti tarpeidesi mukaan 1-5 vuotta.

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti sähköisellä verkkohakemuksella, jonka täyttäminen on maksutonta. Saat vastauksena välittömästi alustavan lainapäätöksen, ja mikäli hakemus on hyväksytty, sinun tulee allekirjoittaa lainasopimus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli haet lainaa yhteishakijan kanssa, molempien tulee allekirjoittaa sopimus omilla pankkitunnuksillaan. Kun sopimus on allekirjoitettu ja lopullinen tietojen tarkistus suoritettu, rahat maksetaan tilillesi. Osuuspankin, Nordean ja Danske Bankin asiakkaille rahat näkyvät tilillä jo saman päivän aikana – muiden pankkien asiakkaille siirtoon voi kulua pankista riippuen 1-3 arkipäivää.

Lainan kustannukset

Halinon laina ei sisällä lainkaan piilokuluja. Lainan takaisinmaksettava kokonaissumma muodostuu haetun lainan ja lainakoron perusteella. Et siis joudu maksamaan avausmaksuja, tilinhoitokuluja tai muita vastaavia lisäkuluja. Lainan korko on sama kaikille asiakkaille – tällä hetkellä nimelliskorko on 26,40% ja KSL:n mukainen todellinen vuosikorko kaikille lainoille 29,84%.

Lainojen korot ovat vaihtuvia, ja ne määräytyvät TF Bank Prime viitekoron sekä siihen lisättävän marginaalin perusteella. Viitekorko tarkastetaan vuosittain ja mahdolliset korkomuutokset vaikuttavat säätäen lainan takaisinmaksuaikaa. Kuukausierät pysyvät siis aina saman suuruisina.

Lainan takaisinmaksu

Halino tarjoaa ns. annuiteettilainoja eli tasaerälainoja. Nimensä mukaisesti näiden takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, jotka säilyvät saman suuruisina koko lainasopimuksen voimassaoloajan aikana. Aiemmin mainitut korkomuutokset eivät siis vaikuta kuukausierien suuruuteen, vaan laina-ajan pituuteen, jolloin kyseiset muutokset voivat pidentää tai lyhentää laina-aikaa.

Voit valita laina-ajaksi omaan elämäntilanteeseesi ja tarpeisiisi sopivan maksuajan. Lainan takaisinmaksuaika on vähintään yksi vuosi ja enintään viisi vuotta. Takaisinmaksu tapahtuu jo aiemmin mainituin kuukausittaisin tasaerin, jotka määritetään lainasopimuksen solmimisen yhteydessä. Lainalyhennyksestä ja korosta koostuva kuukausierä määräytyy valitun lainasumman sekä maksuajan perusteella.

Lainasta lähetetään lasku kuukausittain noin kunkin kuukauden 15. päivä. Voit halutessasi valita laskutukseksi myös sähköiset e-laskut. Laskun eräpäivänä on kunkin kuukauden 28. päivä. Maksun vastaanottamisesta ei lähetetä erillistä ilmoitusta, vaan tämä näkyy seuraavassa kuukausilaskussa. Myöhästyneestä maksusta peritään normaali 5€ suuruinen muistutusmaksu. Vastaava muistutusmaksu peritään myös niissä tapauksissa, joissa asiakas maksaa kuukausierää pienemmän summan.

Voit myös halutessasi suorittaa suuremman erämaksun halutessasi tai maksaa koko jäljellä olevan lainasumman pois kerralla. Tästä ei veloiteta ylimääräisiä lisäkustannuksia.

Maksuvapaat kuukaudet

Halino tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuosittain. Tällöin voit joka vuosi jättää lainan kuukausimaksun maksamatta kahtena kuukautena. Ensimmäinen maksuvapaa kuukausi on mahdollinen, kun olet hoitanut lyhennykset asiallisesti neljän kuukauden ajan. Maksuvapaan kuukauden tullessa mahdolliseksi, tästä ilmoitetaan myös laskusi yhteydessä.

Maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkasummaan ja se pidentää samalla automaattisesti lainan takaisinmaksuaikaa. Huomioi kuitenkin, että et voi valita kahta perättäistä maksuvapaata kuukautta.

Lainaturva

Mikäli sinulla on avoin laina Halinolla, voit hakea halutessasi myös lainaturvaa lainallesi. Tämän tarkoituksena on turvata asiakkaan maksukyky elämän yllättävissä tilanteissa, esimerkiksi asiakkaan jäädessä työttömäksi tai sairastuessa vakavasti. Kuukausittainen vakuutusmaksu on suurudeltaan 0,45% avoinna olevasta lainasaldosta, kuitenkin vähintään 3€ /kk. Lainaturvaa ei ole mahdollista saada yhteisvelallisiin lainoihin.

Lainaturvan sisältö ja sitä koskevat edellytykset räätälöidään iän perusteella seuraavasti:

Lainaturva 18-64 vuotiaille

Lainaturva korvaa työkyvyttömyyden tai työttömyyden osalta lainasopimuksen mukaisen kuukausierän summan, kuitenkin enintään 1500€ /kk.

Mihin tilanteisiin?

 • Työkyvyttömyys
 • Vastentahtoinen työttömyys

Mitä lainaturva ei korvaa?

 • Irtisanominen, joka on ollut hakijan tiedossa vakuutuksen myöntämishetkellä
 • Irtisanominen tai työttömyys vakuutuksen voimassaolon ensimmäisen 90 päivän aikana
 • Vapaaehtoinen työttömyys tai työttömyys joka johtuu työsuhteen määräaikaisuudesta tai muusta luonnollisesta päättymisestä

Lainaturvan ehdot:

 • Henkikirjoitus- ja asuinpaikka Suomessa
 • Toistaiseksi jatkuva työsuhde, joka on kestänyt vähintään 6 kuukautta ennen vakuutuksen ottamista, ja jonka viikoittainen työaika on vähintään 22 tuntia TAI Olet yksityisyrittäjä, joka kuuluu työttömyyskassaan
 • Hakijan tulee olla terve ja työkykyinen, eikä hakija ole tietoinen vakavasta vammasta tai sairaudesta tai odotettavissa olevasta työttömyydestä, lomautuksesta tai sairauslomasta

Lainaturva 65-75 vuotiaille

Halino maksaa yli 30 peräkkäisen päivän sairaalahoidon ja kuolemantapauksen osalta jäljellä olevan velan, kuitenkin enintään 6000€. Ryöstötapauksessa vakuutetulle maksetaan korvausta 200€ tapausta ja vuotta kohden.

Mihin tilanteisiin?

 • Kuolemantapaus tapaturman tai sairauden vuoksi
 • Sairaalahoito
 • Ryöstö

Mitä lainaturva ei korvaa?

 • Tapaturma tai sairaus, joka on vaatinut lääkärikäyntiä tai johon vakuutettu on saanut hoitoa, ja joka on tapahtunut 12 kuukauden aikana ennen vakuutuksen myöntämistä
 • Tietyt sairaudet
 • Kuolemantapaukset, jotka johtuvat itsemurhasta tai päihteiden väärinkäytöstä

Ehdot:

 • Henkikirjoitus- ja asuinpaikka Suomessa
 • Hakijan tulee olla täysin terve eikä tietoinen vakavasta sairaudesta tai vammasta

Lainaturva on voimassa siihen saakka, kun hakija täyttää 75 vuotta. 74 vuotta täyttänyt ei voi saada enää uutta vakuutussopimusta.