Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Fellow Finance yhdellä silmäyksellä

Fellow Financen vertaislainaa hakemalla voit aidosti kilpailuttaa lainasi. Valitse paras tarjous ja säästä kuluissa. Lainaa jopa 15000€.
 • Lainaa

  1000 - 50000€

 • Laina-aika

  1 - 15 vuotta

 • Luvattu korko

  8,99% - 22,49%

 • Lainan laji

  Laina netistä

FellowFinancen palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi FellowFinancesta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Fellow Financesta

 • Min lainan määrä: 1000€
 • Max lainan määrä: 50000€
 • Min. laina-aika: 12kk
 • Max. laina-aika: 15 vuotta
 • Korko: 8,99% – 22,49% (vaihtuva)
 • Käsittelyaika: 0-2 arkipäivää

Voinko saada lainan Fellow Financesta?

 • Ikävaatimus: 20-75 vuotta
 • Kansalaisuus: vakituinen osoite Suomessa
 • Tulot: Lainantarjoaja arvioi henkilökohtaisesti
 • Vakuudet / takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Fellow Financen kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Avausmaksu: 2,3-6% lainasummasta (max. 350€)
 • Tilinhoitomaksu: 0,4-1% /kk alkuperäisestä lainasummasta
 • Korko: 5-20%, kiinteä ja hakijakohtainen
 • Lyhennysohjelman muutokset: 15€
 • Lyhennysvapaa: 10€
 • Lainan takaisinmaksu ennenaikaisesti: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Voit hakea lainaa 500€ ja 15 000€ väliltä. Lainantarjoajan riskianalyysin perusteella sinulle voidaan myös myöntää hakemaasi lainaa pienempi laina.

2. Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 20 vuotta, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on riittävät tulot, jotka turvaavat takaisinmaksukykysi. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi hyvin, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissa.

3. Miten lainaa haetaan?

Lainaa haetaan Fellow Financen kotisivuilta löytyvällä sähköisellä lainahakemuksella. Hakemuksen jättäminen on ilmaista, eikä vie muutamaa minuuttia kauempaa. Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen yksilöllisen lainatarjouksen, jonka voit oman harkintasi mukaan hyväksyä tai hylätä, tai voit jäädä myös odottamaan muita tarjouksia. Rahat siirretään tilillesi saman arkipäivän aikana, mikäli hyväksyt tarjouksen.

4. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainakulut muodostuvat kiinteästä korosta, kertaluontoisesta avauspalkkiosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta. Lainakorko on henkilökohtainen ja se vaihtelee hakijakohtaisesti 5-20% välillä. Kertaluontoinen avausmaksu on 2,3-6% lainasummasta, kuitenkin enintään 350€. Tilinhoitomaksu veloitetaan kuukausittain koko laina-ajan, ja se on suuruudeltaan 0,4-1% alkuperäisestä lainasummasta.

5. Kuka on lainantarjoaja?

Fellow Finance Oyj on ns. vertaislaina-alusta, joka palvelee sekä lainanhakijoita että
sijoittajia. Lainanantajina toimivat yksityiset sijoittajat, jotka saavat korkotuottoa
antamastaan lainasta.

Fellow Finance Yhteenveto

Fellow Finance on suomalainen palveluntarjoaja, joka on ensimmäinen Pohjoismainen euroalueella toimiva joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalveluja yksityishenkilöille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille. Palvelua käytetään yli 42 eri maassa.

Vertaislainojen tarjoajina toimivat yksityiset sijoittajat, jotka saavat korkotuottoa antamistaan lainoista. Lainat ovat vakuudettomia ja voit hakea niitä nopeasti sähköisellä lainahakemuksella. Lainaa voidaan myöntää aina 15 000 euroon saakka, ja saat lainallesi reilusti takaisinmaksuaikaa kahdesta vuodesta aina seitsemään vuoteen.

Lainan hakeminen

Voit hakea lainaa, jos olet 20-75 vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja kykenet täyttämään lainantarjoajan arvioimat maksuvelvoitteet. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissasi.

Lainaa haetaan sähköisellä hakemuksella lainantarjoajan kotisivuilla. Hakemuksen jättäminen on ilmaista, eikä sido vielä mihinkään. Täyttämällä hakemuksen annat Fellow Financelle oikeuden tarkistaa henkilö- ja luottotietosi virallisista rekistereistä. Lisäksi yhtiö arvioi henkilökohtaisen luottokelpoisuuden, jonka perusteella arvioidaan sitä, kykenetkö täyttämään lainasopimuksen mukaiset maksuvelvoitteet.

Sinun tulee tarvittaessa toimittaa vaaditut liitteet tulojesi vahvistamiseksi. Liitteiksi kelpaavat palkkakuitti (työssä käyvät), eläkepäätös tai indeksikorotusilmoitus (eläkeläiset) tai viimeisin vahvistettu tilinpäätös (yrittäjät). Liitteet voi toimittaa sähköisesti sähköpostilla, kuvaviestillä tai ladata ne suoraan lainahakemuksen yhteydessä. Voit myös halutessasi toimittaa liitteet postitse.

Saat lainapäätöksen hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Koska Fellow Finance ei ole lainanantaja, lainan saaminen riippuu sijoittajien sinulle tekemistä lainatarjouksista. Lainan voi saada välittömästikin, jos lainallesi löytyy heti tarjouksen tekevä lainanantaja ja hyväksyt kyseisen lainatarjouksen. Rahat maksetaan, kun lainatarjous on hyväksytty ja tulot varmennettu.

Lainan kulut

Lainaan kohdistuu kiinteä korko, joka vaihtelee hakijakohtaisesti keskimäärin 5-20% välillä riippuen lainasummasta ja laina-ajasta. Korkoon vaikuttavat antamasi tiedot ja lainanottajan arvioima takaisinmaksukyky. Lopullinen korko määräytyy lainanantajan korkovaatimuksen sekä lainanottajan maksuvalmiuden perusteella.

Koron lisäksi lainasta veloitetaan kertaluontoinen avauspalkkio, jonka suuruus on 2,3-6% lainasummasta. Suurin mahdollinen avauspalkkio on 350€. Tämän lisäksi laina-ajalta veloitetaan kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka määräytyy lainatun summan perusteella ollen 0,4-1% alkuperäisestä lainapääomasta.

Lainan takaisinmaksu

Laina maksetaan takaisin lainasopimuksessa määritellyn lyhennysohjelman mukaisesti. Käytännössä tämä tapahtuu henkilökohtaisesti määritellyissä kuukausierissä, joiden suuruuteen vaikuttavat lainatun summan ja laina-ajan lisäksi henkilökohtainen korko ja muut kulut. Voit koska tahansa maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

Mikäli haluat tehdä muutoksia maksuaikatauluun, tämä on mahdollista 15 euron lisämaksusta. Voit myös hakea lyhennysvapaata kuukautta, jolloin maksat kyseisenä kuukautena ainoastaan lainan korkokulut. Lyhennysvapaan kuukauden pitämisestä veloitetaan 10 euron suuruinen lisämaksu.

Tarvittaessa voit myös siirtää laskun eräpäivää ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Vertaislaina selitettynä

Fellow Finance vertaislaina eroaa periaatteeltaan perinteisistä lainoista siten, että lainanantajina toimivat yksityiset sijoittajat. Käytännössä kuitenkin lainaaminen yksityishenkilöltä ei eroa muista perinteistä lainatavoista. Sinun tulee täyttää perinteiseen tapaan lainahakemus ja osoittaa maksukykyisyytesi. Vaikka lainalla voi olla useita rahoittajia, saat kuitenkin koko lainan kerralla käyttöösi.

Vertaislainaaminen noudattaa huutokauppaperiaatetta, eli ainoastaan edullisinta korkoa tarjoavat sijoittajat hyväksytään. Näin saamasi rahoitusvaihtoehto on aina halvin mahdollinen. Periaate toimii myös käänteisesti siten, että mitä parempi maksukykysi on, sitä parempia lainatarjouksia voit saada.

Lainanhakijan kannalta vertaislainan etuna on se, että voit kilpailuttaa lainantarjoajat. Voit asettaa korkokaton hakemuksellesi ja odottaa parasta mahdollista tarjousta. Päätäntävalta lainatarjouksien hyväksymisestä on täysin omissa käsissäsi.