Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Laina.fi yhdellä silmäyksellä

Laina.fi tarjoaa joustavaa käyttölainaa 2100-5000€ luottolimiitillä. Voit hakea myös kertalainaa 5000€ asti. Alustava lainapäätös heti.
 • Lainaa

  100-5000€

 • Laina-aika

  3-52kk

 • Luvattu korko

  max. 77,02%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Review Laina.fi

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Laina.fi:stä ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Laina.fi kertalainasta

 • Lainasumma (minimi-maksimi): 600-5000€
 • Laina-aika (minimi-maksimi): 12-60kk
 • Käsittelyaika: Alustava päätös välittömästi
 • Vuosikorko: 24,5% tai 29%

Voidaanko minulle myöntää laina.fi-lainoja?

 • Ikävaatimus: 20-75 vuotta
 • Kansalaisuus: Vakituinen osoite Suomessa
 • Tulot: Säännölliset, tuloselvitys vaaditaan
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat laina.fi kertalainan kulut?

 • Nostopalkkio: 9,25% nostetun luoton määrästä
 • Nimelliskorko: 24,5% (12kk) tai 29% (24kk)
 • Maksuohjelman muutokset: 5€
 • Maksusuunnitelman laatiminen: 40€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Mitkä ovat laina.fi käyttölainan kulut?

 • Nostopalkkio: 12,5% jokaisesta nostetusta erästä
 • Nimelliskorko: 29-39%
 • Maksuohjelman muutokset: 40€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Kumpi laina sopii minulle paremmin?

Molemmat lainat sopivat monipuolisesti arjen ja vapaa-ajan menojen kattamiseen sekä tilanteisiin, joissa tarve lisärahalle tulee ajankohtaiseksi. Mikäli tiedät jo valmiiksi lainan käyttökohteen sekä sen vaatiman rahasumman tarkalleen, kertalaina voi olla hyvä vaihtoehto tähän. Kertalaina maksetaan takaisin tasaerissä, jotka ovat aina yhtä suuria, joten lainakulut eivät pääse myöskään yllättämään.

Käyttölaina on edellistä hieman joustavampi ratkaisu, joka toimii perinteisen luottokortin tapaan. Se sopii kattamaan pienet ja isot rahoitustarpeet, mutta myös turvaksi arjen yllättäviä menoja varten. Hakiessasi käyttölainaa, sinulle myönnetään luottoraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja tarpeen mukaan.

2. Kenelle laina voidaan myöntää?

Voit hakea lainaa, jos olet 20-75 vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on riittävät tulot, jotka turvaavat takaisinmaksukykysi. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissasi.

3. Kuinka lainaa haetaan?

Voit hakea molempia lainoja Laina.fi -kotisivuilta löytyvän verkkohakemuksen kautta. Voit jättää hakemuksen mihin vuorokauden aikaan ja viikonpäivään tahansa. Hakemuksia käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21). Aukioloaikojen ulkopuolella vastaanotetut hakemukset käsitellään seuraavana päivänä.

Hakemuksessa kysytään talouteesi liittyviä kysymyksiä, joiden perusteella annetaan alustava lainapäätös. Tämän jälkeen sinun tulee vielä selvittää tulosi. Toimitettuasi liitteet, hakemasi laina maksetaan tilillesi automaattisesti asiakaspalvelun aukioloaikoina.

4. Miten voin lähettää selvityksen tuloistani? Miksi sitä vaaditaan?

Vastuullisena toimijana Laina.fi varmistaa asiakkaidensa takaisinmaksukyvyn, ja yhtiö vaatii tulojen selvittämistä kaikilta lainanhakijoilta. Voit toimittaa vaaditut liitteet itse lähettämällä kopiot sähköpostitse, suoraan palvelun kautta, postitse tai faksilla. Näitä ovat palkkakuitti/tiliote viimeisen kolmen kuukauden ajalta (palkansaajat), verotuspäätös (yrittäjät) tai eläkepäätös (eläkeläiset).

Halutessasi voit myös antaa reaaliaikaisen selvityksen tuloistasi hakemuksen yhteydessä käyttämällä Instantor-palvelua, joka tekee automaattisesti selvityksen verkkopankkisi kautta.

5. Mitä kuluja lainoihin kuuluu?

Kertalainasta veloitetaan nimelliskorko sekä nostopalkkio, joka vastaa avausmaksua. Nimelliskorko riippuu laina-ajan pituudesta. Mikäli laina-aika on 12kk, vuosikorko on 24,5%. Jos laina-aika on vähintään 24kk, vuosikorko on 29%. Nostopalkkio on suuuruudeltaan 9,25% nostetusta lainasummasta. Tämä veloitetaan kerran ja maksu lasketaan mukaan lainan takaisinmaksueriin.

Käyttölainasta veloitetaan nimelliskorko, joka vaihtelee 29%-39% välillä. Lisäksi jokaisesta nostosta peritään nostopalkkio, joka on suuruudeltaan 12,5% nostetusta summasta.

Laina.fi Yhteenveto

Laina.fi tarjoaa Suomessa asuville yli 20-vuotiaille henkilöille vakuudettomat kertalainat sekä joustavat käyttölainat. Voit hakea vakuudetonta kertalainaa 600-5000€ väliltä ja voit valita lainallesi takaisinmaksuajaksi 12-60kk. Käyttölaina on joustoluotto, joka toimii luottokortin tapaan. Sinulle myönnetään lainakatto 2100-5000€ väliltä, ja voit tämän puitteissa tehdä joustavasti nostoja tarpeen mukaan. Saat takaisinmaksuaikaa lainalle 3-52 kuukautta, mutta voit halutessasi maksaa koko lainan takaisin milloin tahansa ilman lisäkuluja.

Molemmat lainat ovat perinteisistä pankkilainoista poiketen vakuudettomia, joten et tarvitse lainallesi vakuuksia tai takaajia. Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja helposti sähköisellä hakemuksella, jonka voit tehdä seitsemänä päivänä viikossa – vuorokauden ajasta riippumatta. Hakemuksia käsitellään arkisin ja viikonloppuisin, ja saat alustavan lainapäätöksen välittömästi hakemuksen jätettyäsi.

Käyttölaina

Käyttölaina on joustava ratkaisu arjen menojen kattamiseen. Kyseessä on yksi laina, jolle määritellyn luottorajan puitteissa voit nostaa rahaa aina tarvittaessa. Voit valita luottorajaksi vähintään 2100€ ja enintään 5000€. Käyttölainassa maksat kuluja ainoastaan tekemistäsi nostoista, et sinulle myönnettävästä luottorajasta. Käyttämättömät varat säilyvät siis ilmaisena hätävarana pahan päivän varalle.

Nostoihin kohdistuu nimellinen vuosikorko, joka voi vaihdella 29-39% välillä. Laina.fi veloittaa jokaisesta nostosta 12,5% suuruisen nostopalkkion, joka lasketaan nostetun rahasumman perusteella. Lisäksi maksat kuukausittain 4,90€ laskutuslisän

Pienin mahdollinen nosto on 50€, ja suurin mahdollinen nosto asetetun luottorajan mukainen. Jokainen nosto vähennetään luottorajasta siten, että nostot eivät koskaan voi ylittää yhteensä asetettua luottorajaa. Jos siis luottorajasi on 5000€, ja olet jo tehnyt 1000€ suuruisen noston, nostettavissasi on jatkossa yhteensä 4000€.

Voit tehdä nostoja Laina.fi online-palvelussa tai lähettämällä tekstiviestin. Lisäksi voit käyttää mobiilisovellusta, joka on ladattavissa ilmaiseksi Android-puhelimille. Tarvitset nostoihin joko verkkopankkitunnuksiasi tai lainahakemuksen yhteydessä luotua PIN-koodia. Tekstiviestistä ei veloiteta lisämaksua vaan se maksaa normaalin tekstiviestin verran.

Voit lyhentää lainaa kuukausilaskun mukaisen minimilyhennyksen tai tätä suuremman summan verran tai maksaa koko nostamasi lainasumman takaisin kerralla. Jokainen maksusuoritus palauttaa myönnettyä Käyttölainaa takaisin käyttöösi. Mikäli haluat maksaa erissä, saat lainalle takaisinmaksuaikaa 3-51 kuukautta. Luottoa tulee maksaa takaisin vähintään 10% kuukaudessa, kuitenkin vähintään 50€.

Voit valita laskun eräpäiväksi kuukauden 15. tai viimeisen päivän. Lisäksi voit valita haluatko sähköisen laskun vai perinteisen paperilaskun.

Kertalaina

Kertalaina on nimensä mukaisesti kertaluontoinen laina, jota myönnetään 600-5000€ sadan euron välein. Saat lainalle takaisinmaksuaikaa lainasummasta riippuen yhdestä viiteen vuoteen. Laina maksetaan 12, 24, 36, 48 tai 60 kuukauden tasaerissä, jolloin jokainen maksuerä on yhtä suuri. Lainahinnoittelun ansiosta kustannukset säilyvät kohtuullisina. Kertalaina sopii erilaisiin arjen kertahankintoihin.

Lainan kustannukset käyvät helposti ilmi Laina.fi sivustolta löytyvän lainalaskurin avulla, jolloin näet kokonaiskustannukset selkeästi. Lainasta ei veloiteta laskutuslisiä tai muita piilokuluja. Kertalainan kustannukset muodostuvat vuosikorosta ja nostopalkkiosta. Vuosikorko määräytyy laina-ajan perusteella. Valitessasi laina-ajaksi 12 kuukautta, kiinteä vuosikorko on 24,5%. Lainoille, jonka maksuaika on vähintään 24kk, määritelty vuosikorko on suuruudeltaan 29%. Perittävä nostopalkkio on 9,25% lainasummasta. Tämä veloitetaan vain kerran ja se jaetaan tasan lainan kuukausierien kesken.

Kuukausierän suuruus riippuu valitun lainan summasta sekä laina-ajasta. Pienin mahdollinen kuukausierä on 35,71€/kk (600€ suuruinen laina 24kk laina-ajalla). Kuukausierän suuruus pysyy koko laina-ajan samana, mutta voit halutessasi lyhentää lainaa suuremmissa erissä tai maksaa lainapääoman takaisin kerralla ilman lisäkustannuksia.

Laskun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin laina on maksettu tilillesi. Saat ensimmäisen laskun yhteydessä lainasopimuksen, josta näet myös kuukausierien suuruuden. Voit valita laskutustavaksi sähköisen laskun tai perinteisen paperilaskun.

Siinä missä Laina.fi voi myöntää yhdelle asiakkaalle kerralla vain yhden Käyttöluoton, Kertalainoja voi ottaa useampia. Halutessasi voit ottaa myös Käyttöluoton ja Kertalainan.