Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Credento yhdellä silmäyksellä

Credento myöntää vakuudetonta 1000-5000€ lainaa reilulla 2-7 vuoden maksuajalla. Maksa laina takaisin joustavasti tasaerissä.
 • Lainaa

  1000-5000€

 • Laina-aika

  2-7 vuotta

 • Luvattu korko

  16,32%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Credenton palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Credentosta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Credentosta

 • Min lainan määrä: 1000€
 • Max lainan määrä: 5000€
 • Min. laina-aika: 2 vuotta
 • Max. laina-aika: 7 vuotta 
 • Käsittelyaika: Alustava päätös välittömästi
 • Vuosikorko: Vaihtuva, tällä hetkellä 16,32%

Voinko saada lainan Credentosta?

 • Ikävaatimus: Vähintään 22 vuotta
 • Kansalaisuus: Vakituinen osoite Suomessa
 • Tulot: Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Vakuudet/takaajat: Et tarvitse

Mitkä ovat Credenton kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Nostopalkkio: 159€ (kertaluontoinen)
 • Tilinhoitomaksu: 6,99€ /kk
 • Vuosikorko: Vaihtuva, tällä hetkellä 16,23%
 • Maksumuistutus: 5€
 • Lainan ennenaikainen takaisinmaksu: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mitä tarkoittaa annuiteettilaina?

Annuiteettilaina tarkoittaa sitä, että laina maksetaan takaisin tasaerissä, jotka pysyvät saman suuruisina koko takaisinmaksuajan.

2. Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 22 vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot sekä julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä. Lisäksi edellytetään, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

3. Miten lainaa haetaan?

Lainaa haetaan Credenton kotisivuilla löytyvällä verkkohakemuksella. Täytettyäsi hakemuksen saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Tämän jälkeen sinun tulee allekirjoittaa hyväksytty hakemus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi. Rahat siirretään tilillesi, kun lainankäsittelijät ovat suorittaneet lopulliset tarkistukset.

4. Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Saat rahat tilillesi samana päivänä, mikäli sinulla on Nordean, Osuuspankin tai Danske Bankin pankkitili. Muiden pankkien tileille rahat siirtyvät 1-3 arkipäivän kuluessa.

5. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainaan kohdistuu vaihtuva korko, joka määräytyy viitekoron ja siihen lisättävän marginaalin perusteella. Tällä hetkellä nimelliskorko lainoille on 16,23%. Lainasopimuksen yhteydessä veloitetaan kertaluontoinen nostopalkkio, joka on suuruudeltaan 159€. Lisäksi laina-ajalta maksetaan kuukausittain 8,99€ suuruinen tilinhoitomaksu.

Credento Yhteenveto

Credento on ruotsalaisen TF Bank Oy:n lainapalvelu, joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 1999 alkaen. Yritys tarjoaa yksityishenkilöille vakuudettomia lainoja 1200€ ja 5000€ välillä. Saat lainallesi joustavasti takaisinmaksuaikaa omien tarpeidesi mukaan. Laina-ajat vaihtelevat kahdesta vuodesta seitsemään vuoteen. Lainojen kilpailukykyiset korot ovat vaihtuvia, ja määräytyvät viitekoron ja siihen lisättävän marginaalin perusteella.

Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti sähköisellä hakemuksella, ja saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Et tarvitse lainallesi perinteisten pankkilainojen edellyttämiä vakuuksia tai takaajia.

Lainan hakeminen

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 22 vuotias, asut vakituisesti Suomessa, sinulla on säännölliset kuukausitulot (palkka tai eläke) ja käytössäsi on julkinen matkapuhelin- tai lankaliittymä. Lisäksi edellytyksenä on, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voit hakea lainaa netissä lainantarjoajan kotisivuilta löytyvällä verkkohakemuksella. Tarvitset sopimuksen allekirjoittamiseksi verkkopankkitunnukset. Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen alustavan lainapäätöksen välittömästi. Rahat siirretään tilillesi, kun lainasopimus on allekirjoitettu ja lopulliset tarkistukset suoritettu. Rahojen siirtoon kuluu pankistasi riippuen 1-3 arkipäivää; rahat näkyvät tililläsi samana päivänä, mikäli pankkisi on Nordea, Osuuspankki tai Danske Bank.

Lainan takaisinmaksu

Voit valita lainahakemuksen yhteydessä itsellesi sopivan laina-ajan, joka on vähintään 2 vuotta ja enintään 7 vuotta. Credento laina on ns. annuiteettilaina, joka maksetaan tasaerissä kuukausittain. Kuukausierän suuruus pysyy koko laina-ajan samana, ja se määräytyy lainasumman ja laina-ajan perusteella. Voit tarkistaa kuukausierän suuruuden lainasopimuksesta.

Kuukausilaskun eräpäivä on kunkin kuukauden 28. päivä. Voit valita laskutustavaksi joko perinteisen paperilaskun tai sähköisen laskun, joka lähetetään sähköpostiisi. Mikäli maksu myöhästyy, lainantarjoaja veloittaa lähetetystä maksumuistutuksesta 5€ lisäkulun.

Voit myös pitää vuodessa kaksi maksuvapaata kuukautta, jolloin olet vapautettu kyseisenä kuukautena lainan maksuvelvoitteesta. Käytetyn maksuvapaan kuukauden korko ja kulut lisätään avoimeen velkaan. Maksuvapaat eivät vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, mutta ne pidentävät sen sijaan lainan takaisinmaksuaikaa. Voit pitää ensimmäisen maksuvapaan kuukauden, kun olet hoitanut lyhennykset ajallaan neljän kuukauden ajan.

Mikäli haluat maksaa koko lainan takaisin ennen lyhennysohjelman päättymistä, tämä on mahdollista. Ennen aikaisesta maksusta ei veloiteta lisäkuluja. Voit myös maksaa sopimuksessa määritettyä kuukausierää suurempia maksuja halutessasi. Tällöin ylimääräinen osuus lyhentää lainan pääomaa vastaavasti.

Lainan kulut

Lainasta maksetaan korkoa, joka on vaihtuva. Korko määräytyy viitekoron ja siihen lisättävän marginaalin perusteella. Viitekorkona on kalenterivuoden viimeisen päivän 12 kuukauden Euribor-korko, ja se tarkistetaan kerran vuodessa. Mahdolliset korkomuutokset vaikuttavat laina-aikaan, mutta maksuerät pysyvät saman suuruisina muutoksista huolimatta. Mikäli korko kasvaa, laina-aikasi siis pitenee hieman.

Lisäksi Credento veloittaa lainoistaan kertaluontoisen sopimuspalkkion sekä kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Sopimuspalkkio on suuruudeltaan 159 euroa ja se lisätään luoton pääomaan. Tilinhoitomaksu on 6,99€ ja se veloitetaan joka kuukausi koko laina-ajan.

Maksun myöhästyessä yli 14 vuorokautta peritään 5€ lisäkulu kirjallisesta maksumuistutuksesta. Mikäli maksu viivästyy edelleen, lainantarjoajalla on oikeus periä viivästyskorkoa erääntyneestä pääomasta. Lisäksi maksun viivästyessä yli 60 päivää, luotonantaja voi luottotietolain nojalla ilmoittaa maksun laiminlyönnistä luottotietorekisteriin.

Lainaturva

Voit halutessasi ottaa lainallesi vapaavalintaisen Lainaturvan. Tämän tarkoituksena on turvata asiakkaan maksukyky yllättävissä tilanteissa. Lainaturvasta veloitetaan kuukausittainen vakuutusmaksu, joka on 0,45% avoimesta lainasaldostasi, kuitenkin vähintään 3 euroa. Esimerkiksi 2000 euron lainasaldolle kuukausimaksu on 9 euroa.

Credento tarjoaa kahdenlaisia lainaturvia, jotka määräytyvät asiakkaan iän perusteella seuraavasti:


Lainaturva 18-64 vuotiaille, turvaksi työkyvyttömyyttä ja vastentahtoista työttömyyttä vastaan. Edellytyksenä on, että hakija on toistaiseksi jatkuvassa työsuhteessa, ja viikoittainen työaika on vähintään 22 tuntia. Lisäksi hakijan tulee olla täysin terve eikä tietoinen vakavasta vammasta tai sairaudesta.

Lainaturva 65-75 vuotiaille turvaksi henkilön joutuessa sairaalahoitoon, ryöstön kohteeksi sekä kuollessa sairaudesta tai onnettomuudesta johtuen. Edellytyksenä on, että hakija on terve, eikä tietoinen vakavasta sairaudesta tai vammasta.