Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Collector yhdellä silmäyksellä

Collector tarjoaa ratkaisua pidempiaikaiseen rahoitustarpeeseen. Hae joustolainaa 25 000€ asti jopa 15 vuoden maksuajalla.
 • Lainaa

  2000-25000€

 • Laina-aika

  2-15 vuotta

 • Luvattu korko

  9,9% - 19,9%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Collectorin palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Collectorista ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Collectorista

 • Lainasumma (minimi-maksimi): 2000€-25 000€
 • Laina-aika (minimi-maksimi): 2-15 vuotta
 • Käsittelyaika: Alustava vastaus heti
 • Vuosikorko: 9,9% – 19,9%

Voinko saada lainan Collectorista?

 • Ikävaatimus: Vähintään 20 vuotta
 • Kansalaisuus: Hakija asunut Suomessa vähintään 24 kuukautta
 • Tulot: Vakituiset tulot (palkka tai eläke), vuositulot vähintään 15 000€
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse
 • Muut vaatimukset: Ei avointa lainaa Collector Bank AB:ssä

Mitkä ovat Collectorin kustannukset sekä mahdolliset lisäkulut?

 • Luotonavausmaksu: 60€
 • Laskutusmaksu: 3€ /kk
 • Maksumuistutus: 3€
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Joustolaina soveltuu kattavasti eri elämäntilanteisiin, joissa lisärahan tarve tulee ajankohtaiseksi. Voit rahoittaa joustolainan avulla esimerkiksi kodin remontin tai uuden auton hankinnan. Lainan avulla voit myös yhdistää useita pienlainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi, ja näin parantaa talouden hallintaa vähentämällä kuukausikulujen määrää.

2. Kenelle laina voidaan myöntää?

Voit hakea lainaa, jos olet vähintään 20-vuotias ja asunut Suomessa vähintään 24 kuukauden ajan ennen lainan hakemista. Sinulla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot ja vuositulojesi tulee olla suuruudeltaan vähintään 15 000€. Lisäksi sinun tulee olla hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottorekisterissä. Myös toinen avoin laina Collector Bank AB:ssä on este joustolainan myöntämiselle.

3. Voiko opiskelija hakea joustolainaa?

Pääsääntöisesti ei. Lainaa ei myönnetä opiskelijoille tai työttömille, ellei hakijalla ole vakituisia palkka- tai eläketuloja.

4. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainasopimuksen tekemisen yhteydessä veloitetaan 60€ suuruinen luotonavausmaksu, joka jaetaan tasan kaikkien maksuerien kesken. Laina-ajalta veloitetaan kuukausittain 3€ suuruinen laskutusmaksu erää kohden. Lainalle määräytyvä korko vaihtelee sopimuskohtaisesti 9,90-19,90% välillä. Korko määritellään sopimuksen tekemisen yhteydessä. Lisäksi maksun viivästyessä yli 14 vuorokautta, seuraavassa laskussa veloitetaan 3€ suuruinen lisämaksu maksumuistutuksen lähettämisestä.

5. Kuinka lainaa haetaan?

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja helposti sähköisesti täytettävällä verkkohakemuksella. Saat tiedon alustavasta lainahakemuksen hyväksymisestä tiedon välittömästi, ja samalla voit tarkistaa sinulle myönnetyn lainan nimelliskoron, todellisen vuosikoron ja henkilökohtaisen kuukausieräsi. Voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi tai vaihtoehtoisesti myös tulostaa sen ja lähettää sopimuksen allekirjoitettuna postitse. Hakemukseen vaaditaan myös tiettyjen liitteiden toimittamista (palkkalaskelma/eläkepäätös, verotuspäätöksen erittelyosa ja kopio henkilöllisyystodistuksesta). Lopullinen päätös tehdään, kun pakolliset liitteet on lähetetty ja sopimus allekirjoitettu.

Collector Yhteenveto

Collector tarjoaa henkilökohtaisia joustolainoja reilulla maksuajalla. Voit hakea lainaa 2000 eurosta aina 25 000 euroon asti. Saat lainallesi takaisinmaksuaikaa joustavasti kahdesta vuodesta aina 15 vuoteen saakka. Laina soveltuu kattamaan suurempia menoeriä, kuten kodin remontti tai auton osto. Voit myös käyttää joustolainaa yhdistääksesi useita pienlainoja ja pienentämällä näin kuukausittaisia kulujasi.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, et tarvitse lainalle perinteisen pankkilainan edellyttämiä vakuuksia tai takaajia. Lainan hakijoilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, vakituista osoitetta Suomessa sekä vakituista tulolähdettä (palkka tai eläke). Opiskelijoille tai työttömille lainaa ei pääsääntöisesti myönnetä, ellei lainan hakijalla ole vaadittuja 15 000€ suuruisia vuosituloja. Edellä mainittujen ehtojen lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissa eikä toista avointa lainaa Collector Bank AB:llä.

Voit hakea lainaa nopeasti ja helposti lainantarjoajan kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Sinun tulee vain valita lainasumma ja laina-aika sekä täyttää vaaditut tiedot. Mikäli hakemus hyväksytään, saat tästä alustavan tiedon välittömästi. Voit samalla tutustua henkilökohtaiseen lainatarjoukseesi, josta käy ilmi lainan nimelliskorko, todellinen vuosikorko sekä kuukausierän suuruus. Mikäli hyväksyt ehdotetun tarjouksen, voit allekirjoittaa sen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai toimittaa sen allekirjoitettuna postitse. Huomioi, että Collector vaatii myös tiettyjen pakollisten liitteiden toimittamista. Näitä ovat kopio uusimmasta palkkalaskelmasta tai eläkepäätöksestä ja verotuspäätöksen erittelyosasta sekä kopio suomalaisesta henkilöllisyystodistuksesta (passi, henkilökortti, ajokortti). Kun vaaditut liitteet on lähetetty ja sopimus allekirjoitettu, se astuu voimaan välittömästi ja rahat maksetaan tilillesi Nordean pankkitililtä.

Lainan kustannukset

Lainasta peritään korkoa, jonka vuosittainen korkokanta määritellään lainasopimuksessa. Se vaihtelee hakijakohtaisesti 9,9 – 19,9% välillä. Voit tarkistaa sinulle määritellyn lainakoron henkilökohtaisesta lainatarjouksesta ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ottaessasi joustolainan, sinulta veloitetaan 60 euron suuruinen avausmaksu, joka on kertaluontoinen ja jaetaan tasan kaikkien maksuerien kesken. Laina-ajalta peritään myös hoitokuluja 3€ per kuukausilasku.

Viivästyneestä maksusta aiheutuu myös perintää koskevia lisäkuluja. Maksun viivästyessä yli 14 vuorokautta, lähetetään kirjallinen maksumuistutus, josta veloitetaan 3 euroa seuraavassa laskussa. Mikäli et suorita maksua sovittuun eräpäivään mennessä, lainasta tulee maksaa myös viivästyskorkoa, joka on suurudeltaan vähintään yhtä suuri kuin lainasta perittävä korko.

Lainan takaisinmaksu

Collectorin joustolaina on ns. annuiteettilaina, mikä tarkoittaa että jokainen laina-ajan maksuerä on yhtä suuri. Kuukausierän suuruus määräytyy lainasumman, laina-ajan sekä henkilökohtaisesti määritellyn nimelliskoron perusteella. Näet maksuerän suuruuden jo ennen sopimuksen tekemistä sinulle lähetetystä henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. Todellinen vuosikorko koostuu kaikista luottoon kohdistuvista kuluista (korko, avaumaksu ja lainan hoitokulut), ja se lasketaan valitulle lainasummalle.

Voit valita lainallesi takaisinmaksu aikaa kahdesta vuodesta aina 15 vuoteen saakka. Collector voi myös joissakin tapauksissa ehdottaa valitsemaasi laina-aikaa lyhyempää maksuaikataulua henkilökohtaisesti arvioidun maksukyvyn perusteella.

Lainaa tulee lyhentää ohjeiden mukaisesti jokaisen kuukauden viimeiseen päivään mennessä. Maksusuoritukset kohdistetaan ensisijaisesti korolle ja kuluille.

Takaisinmaksu on syytä hoitaa ajallaan, sillä maksujen viivästymisestä aiheutuu aina lisäkuluja. Maksun viivästyessä yli 14 päivää, sinulle lähetetään kirjallinen maksumuistutus. Tästä veloitetaan 3€ seuraavassa kuukausilaskussa. Lisäksi viivästyneestä maksusta veloitetaan viivästyskorkoa, joka on suuruudeltaan vähintään velasta perittävän koron verran.

Voit halutessasi maksaa jäljellä olevan lainasumman pois kerralla milloin tahansa, eikä tästä koidu sinulle lisäkustannuksia. Mikäli haluat maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti, sinun tulee ottaa yhteyttä lainantarjoajaan.

Lainasopimuksen peruuttaminen

Sinulla on myös oikeus peruuttaa tekemäsi luottosopimus 14 vuorokauden sisällä luottosopimuksen solmimisesta. Voit käyttää peruutusoikeutta ilmoittamalla asiasta puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse.

Mikäli peruutat lainan, sinun tulee maksaa 30 päivän sisällä koko lainasumma sekä sille takaisinmaksupäivään saakka kertynyt korko.