Short-term loans

Borrow money up to 3 months.

Show popular lenders

Long-term loans

Borrow money up to 60 months.

Show popular lenders

Bondora yhdellä silmäyksellä

Bondora tarjoaa vakuudettomat kulutusluotot 10 000€ saakka ilman piilokuluja. Saat lainalle joustavasti maksuaikaa 3-72kk.
 • Lainaa

  500-10000€

 • Laina-aika

  3-60kk

 • Luvattu korko

  alkaen 12%

 • Lainan laji

  Laina netistä

Bondoran palaute

Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/askfino_616/public/wp-includes/functions.php on line 4777

Jaa rehellisesti (HYVÄ tai HUONO) kokemuksesi Bondorasta ja auta muita lainaamaan paremmin. Me AskFino.fi-palvelussa teemme parhaamme seurataksemme ja vertaillaksemme lainanantajia heidän luotettavuutensa, asiakaspalvelunsa, joustavuutensa ja monien muiden ominaisuuksiensa suhteen – mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme oikeita asiakkaita – kuten sinua – antamaan meille tietoja.

Hyvä tietää Bondorasta

 • Min lainan määrä: 500€
 • Max lainan määrä: 10000€
 • Min. laina-aika: 3kk
 • Max. laina-aika: 60kk
 • Käsittelyaika: Alustava vastaus heti
 • Vuosikorko: alkaen 12%

Voinko saada Bondoran lainan?

 • Ikävaatimus: Vähintään 21 vuotta
 • Kansalaisuus: Viro, Suomi, Espanja
 • Tulot: Palkallinen työsuhde, jonka palkka riittää kattamaan lainan kuukausikulut
 • Vakuus / Takaajat: Et tarvitse
 • Muut vaatimukset: Ei historiaa uhkapeliriippuvuudesta

Mitkä ovat lisäkulut?

 • Sopimuspalkkio: 5,95% lainasummast
 • Vuosittainen hallintopalkkio: 4%
 • Maksumuistutus: yhteissumma max. 10,00€
 • B Secure lisäpalvelu (vapaaehtoinen): 10€ /kk
 • Lainan takaisinmaksu ennen lyhennysohjelman päättymistä: Ei lisäkuluja

Usein kysyttyä

1. Mitä tarkoittaa vertaislaina?

Vertaislainassa käytännössä yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen palvelun kautta. Tässä tapauksessa Bondora toimii kaikkien lainojen myöntäjänä, ja kantaa osan myymiensä lainojen riskeistä. Lainanhakijat riskiarvioidaan ja jaetaan tämän perusteella luottoryhmiin, joista kullekin ryhmälle määritellään riskejä vastaava lainakorko. Korko määräytyy siis luottoryhmän ja lainanantajien tarjousten perusteella.

2. Mihin käyttötarkoitukseen laina soveltuu?

Laina soveltuu kattamaan pienet ja suuremmatkin menoerät. Näitä voivat olla esimerkiksi yllättäen hajoava kodinkone, uuden auton hankinta, kodin remontti tai vaikkapa lomamatka. Voit myös yhdistää useita avoimia pienlainoja yhdeksi lainaksi, jolloin parannat talouden hallintaa sekä pienennät kuukausittaisia kuluja.

3. Kenelle laina voidaan myöntää?

Laina on haettavissa tällä hetkellä Suomessa, Virossa ja Espanjassa. Voidaksesi hakea lainaa sinun tulee olla vähintään 21-vuotias ja palkallisessa työsuhteessa, jonka palkka riittää kattamaan kaikki lainaan liittyvät kuukausikulut. Sinulla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä, käynnissä olevaa ulosottoa tai historiaa uhkapeliriippuvuudesta.

4. Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Lainalle määritellään korko henkilökohtaisen luottoluokituksen sekä lainanantajien tarjousten perusteella. Tämän lisäksi Bondora perii vuosittain hallintomaksun, joka on suurudeltaan 4% lainan summasta. Hallinnointimaksu jaetaan automaattisesti lainan kuukausierien kesken. Lainaan kohdistuu myös kertaluontoinen sopimusmaksu, joka on 5,95% lainasummasta. Sopimusmaksu tulee maksettavaksi sen jälkeen, kun laina on maksettu takaisin.

5. Kuinka lainaa haetaan?

Lainan hakeminen onnistuu verkossa ympäri vuorokauden. Hakemuksia käsitellään viikon jokaisena päivänä ja saat alustavan lainatarjouksen nopeasti. Hakemuksen täyttäminen on ilmoista, eikä sido mihinkään. Voit valita itsellesi sopivimman lainatarjouksen tarpeidesi ja maksukykyksi mukaan. Kaikki lainatarjoukset laaditaan henkilökohtaisesti hakijalle sopivaksi. Hakiessasi ensimmäistä lainaa sinun tulee tunnistautua järjestelmään Trustlyn avulla. Rahat siirretään tilillesi automaattisesti, kun tunnistautuminen on suoritettu ja lopullinen lainatarjous allekirjoitettu.

Bondora Yhteenveto

Bondora tarjoaa vertaislainapalveluja Suomen, Viron ja Espanjan asukkaille. Voit hakea vakuudetonta vertaislainaa 500 eurosta aina 10 000 euroon saakka. Takaisinmaksuaika vaihtelee joustavasti kahdesta vuodesta viiteen vuoteen. Voit valita pienen lainan yllättäviä, kohtuullisia menoeriä varten, mutta tarpeen mukaan voit nostaa myös suuremman summan lainaa esimerkiksi kattaaksesi kodin remonttikulut tai uuden auton hankkimisen. Jos sinulla on useita pienlainoja, voit myös helpottaa talouden hallintaa ja pienentää kuukausikuluja yhdistämällä nämä yhdeksi isommaksi lainaksi.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, sinulta ei vaadita takaajia tai vakuuksia lainan saamiseksi. Lainan hakijalta edellytetään vähintään 21 vuoden ikää sekä palkallista työsuhdetta, josta maksettava palkka riittää kattamaan lainaa koskevat kulut. Lisäksi luottohistorian tulisi olla kunnossa. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, käynnissä olevia ulosottotoimenpiteitä tai rahapeliongelmia.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja helposti ilmaisella verkkohakemuksella mihin aikaan tahansa. Hakemusprosessi koostuu useista eri vaiheista, mutta itse hakemuksen täyttämiseen ei kulu viittä minuuttia kauempaa. Hakemuksen lähetettyäsi saat vastauksena alustavan lainatarjouksen, joka räätälöidään henkilökohtaisiin tarpeisiisi sopivaksi. Hakemus ja lainatarjous eivät vielä sido sinua mihinkään.

Hakemuksen yhteydessä lähetetään myös tiliote Instantor-palvelun avulla. Näin säästyt turhalta tiliotteiden skannaamiselta, sillä palvelu lataa tiliotteesi kolmen viimeisen kuukauden ajalta automaattisesti.

Vastaanotettuasi lainatarjouksen, voit valita sopivan suuruisen lainan ja kuukausimaksun maksukykyjesi ja tarpeidesi mukaan. Sinulla on 72 tuntia aikaa tehdä päätös – tämän jälkeen Bondora peruuttaa hakemuksen automaattisesti.

Tämän jälkeen sinun tulee vielä todentaa henkilöllisyytesi ja allekirjoittaa sopimus. Tunnistautuminen tapahtuu Trustlyn avulla ja sen tarkoituksena on varmentaa henkilöllisyytesi sekä varmistaa, että laina siirretään oikealla pankkitilille. Tunnistautumisesta veloitetaan yhden euron suuruinen maksu, joka maksetaan myöhemmin takaisin tilillesi.

Tunnistauduttuasi järjestelmään voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Tämän jälkeen rahat siirretään pankkitilillesi automaattisesti. Rahojen siirtoon voi kulua pankista riippuen muutama arkipäivä.

Lainan kustannukset

Kuten jo aiemmin mainittiin, lainan korko määräytyy henkilökohtaisen luottoluokituksen sekä lainanantajien tarjousten perusteella – alkaen 12%.

Maksat laina-ajalta vuosittaisen hallinnointipalkkion, joka on suurudeltaan 4% lainatusta summasta. Esimerkiksi 3000€ lainasta maksat hallinnointikuluja vuosittain 120€. Tämä jaetaan automaattisesti lainan kuukausierien kesken.

Kertaluontoinen sopimuspalkkio jokaisen lainan kohdalla on suurudeltaan 5,95% lainasummasta. Edellisen 3000€ esimerkkilainan kohdalla tämä sopimuspalkkio olisi siis 177€. Sopimuspalkkio veloitetaan, kun olet maksanut lainan takaisin.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu tapahtuu lyhennysaikataulussa määritellyissä kuukausierissä. Kuukausittaiset maksut vähennetään automaattisesti omalta Bondora-tililtäsi laskun eräpäivänä. Sinun tulee huolehtia siitä, että Bondora-tililtäsi löytyy riittävästi varoja lainan lyhentämiseen eräpäivinä.

Voit lisätä Bondora-tilillesi rahaa kolmella eri tavalla:

Trustly

Nopein maksutapa, jonka avulla voit maksaa suoraan verkkopankistasi ja maksu vahvistetaan välittömästi.

SEPA-maksu

SEPA-maksuja käytetään, kun halutaan suorittaa maksuja toiseen EU-maahan ilman palvelumaksuja. Huolehdi, että maksu maksetaan euroissa ja maksu sisältää vaaditut tiedot. Lisää viitenumero ja viiteteksti, jotka löytyvät SEPA-maksun alapuolelta. Rahojen siirtoon voi kulua 5 arkipäivää.

Verkkopankkimaksu

Voit tehdä tilisiirron suoraan verkkopankistasi. SEPA-maksun tapaan maksun pitäisi näkyä Bondora-tililläsi 5 arkipäivän kuluessa. Bondora lähettää sinulle myös muistutuksia sähköpostitse ennen maksun erääntymistä.

B Secure Lisäpalvelu

Mikäli haluat hakea muutoksia lainan lyhennysaikatauluun, tämä onnistuu B Secure -lisäpalvelun avulla. Palvelusta veloitetaan 10€ suuruinen kuukausimaksu, joka vähennetään automaattisesti tililtäsi. Hyväksymällä palvelun käyttöehdot sitoudut maksamaan palvelun kuukausimaksun kaikille nykyisille ja tuleville lainoillesi, eikä palvelua voida keskeyttää ennen kuin koko laina on maksettu takaisin.

Palvelun avulla voit:

 • Pyytää maksuvapaata
 • Lyhentää tai pidentää laina-aikaa
 • Muuttaa kuukausierän suuruutta

Palvelun käyttämiseksi sinun tulee olla tehnyt vähintään yksi aikataulun mukainen lainanlyhennys. Et voi käyttää palvelua, jos Bondoralla on oikeus perua nykyinen lainasopimuksesi.

Jos sinulla on maksamattomia maksuja lainantarjoajalle lyhennysaikataulumuutoksien tekohetkellä, sinun tulee maksaa kaikki nämä maksut seuraavassa maksuerässä.